Nema gužve na Horgošu, pregled za one koji dolaze iz žarišta koronavirusa

Jedna od Vladinih mera u suzbijanju širenja koronavirusa je privremeno zatvaranje 44 manja granična prelaza. Svi glavni granični prelazi rade i na njima se kontrolišu oni koji ulaze u Srbiju.

Nema gužve na graničnom prelazu Horgoš, a slična je situacija i na ostala dva granična prelaza sa Mađarskom koja sada rade – Kelebiji i Bačkom Bregu. Drumski saobraćaj, putnički, teretni i autobuski, funkcioniše normalno na Kelebiji.

Uglavnom dolaze naši ljudi koji rade u inostranstvu i ima ih veoma malo. Tu su i mađarski građani koji dolaze u posetu rodbini ili se naši građani vraćaju jer je tamo prekid nastave na Univerzitetu.

Kada je reč o graničnoj policiji ona striktno sprovodi mere. Ne mogu da uđu građani iz zaraženih područja Švajcarske, Italije, Irana i Južne Koreje i Kine.

Građani koji borave u tim područjima podležu graničnoj sanitarnoj inspekciji, odnosno pregledu sanitarnog inspektora koji su stalno na graničnom prelazu.

Sinoć je došlo nekoliko polupraznih autobusa iz Švajcarske. Bilo je tek 20-tak rešenja o zdravstvenom nadzoru.

Našim građanima koji dolaze iz tih zemalja dozvoljava se ulaz u zemlju, ali im se izdaju rešenja o zdravstvenom nadzoru tako da bi oni narednih 14 dana trebalo da budu u samoizolaciji i da se jave lokalnom epidemiologu.

U Mađarskoj je stanje vanredne situacije što nije vanredno stanje, tako da državljani Srbije mogu slobodno da putuju u tu zemlju.

Ne radi šest graničnih prelaza sa Mađarskom tu su Horgoš 2, Bački Vinogradi, Bajmok, Rastina, Đala, Raba i rečni prelaz Kanjiža.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије