Vulin: Nema razloga za paniku zbog koronavirusa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da se Vojska Srbije apsolutno pridržava svih odluka Vlade i nadležnog tima za borbu protiv koronavirusa.

Vulin je istakao da nema nikakvog razloga za paniku da se život odvija planski i organizovano i primenjuju se sve preventivne mere, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Spremni smo da ispunimo i sprovedemo sve ono što stručna lica u vladinom timu donesu kao preporuku, kao savet ili naređenje", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin posle obilaska lica iz rezervnog sastava starijih od 30 godina koji su na obuci u Centru za obuku kopnene vojske u požarevačkoj kasarni "General Pavle Jurišić Šturm".

Ministar je naglasio da u Vojsci Srbije brigu o zdravlju svih pripadnika Vojske Srbije vodi Uprava za vojno zdravstvo, koja je u neprekidnoj komunikaciji s nadležnim službama Vlade Republike Srbije.

"Još jednom želim da kažem da nema razloga za paniku, da svako od nas treba da vodi računa o higijeni, da se pridržava saveta stručnjaka i da bude oko svoje vlade i oko svoje države. Vlada i država slušaju stručnjake i nema razloga da bilo ko od nas to ne radi", dodao je ministar Vulin.