Meštani Jarmenovaca heroji meseca

RTS je pre oko mesec dana objavio priču o meštanima iz sela Jarmenovci kod Topole, koji su skupili sredstva i renovirali četvorogodišnju Osnovnu školu "Živko Tomić". Vladina Kancelarija za ljudska i manjinska prava je u okviru kampanje "Ljudi, budimo ljudi!", meštanima, roditeljima i učenicima te škole, dodelila priznanje Heroj meseca.

Za samo dvadestak dana, složni Jarmenovčani, novčanim prilozima i sopstvenim radom, pokazali su kako se daje doprinos celom društvu. Obnovili su oronulu stoletnu školu, za svoju decu i potomke.

Snežana Mladenović iz Jarmenovaca kaže da su zamenili prozore,  popravili grejanje, tako da je deci toplije.

"Nadam se da ćemo našoj deci, biti primer kakvi treba da budu oni sutra roditelji, kada dođu u tu situaciju", poručuje Miroslav Pantić.

U sređivanju škole, pored meštana, pomagali su i đaci. Trinaestoro odlikaša, iz četiri sela, koji imaju od koga da nauče, da budu složni i solidarni. Deca kažu da je stara škola imala puno rupa u zidu i da je  stalno izgledalo da će stolovi da propadnu. Dobili su i novi globus, ormar i lampe.

Posvećenost oko 1.000 žitelja topolskog sela, istom cilju Vladina kancelarija za ljudska i manjinska prava krunisala je priznanjem Heroj meseca. Od njih na poklon računari, a od meštana, više prvaka u školskim klupama.

Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava poručuje da su želeli da ih obraduju sa kompjuterskom opremom i da im se približi još više tehnpologije.

Marija Obradović, direktorka OŠ "Živko Tomić" u Jarmenovcima kaže da će novu školsku godinu upisati ukupno šest đaka prvaka, dok je u tekućoj godini upisan samo jedan.

Zahvalnica i RTS-u od malih-velikih ljudi, koji delima daju doprinos neprolaznim vrednostima ljudskosti i zajedništva.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво