"Koka-Kolina" kampanja "Budimo jednaki"

"Koka-Kola" je pokrenula kampanju "Budimo jednaki" (Budimo =) u cilju podizanja svesti o razlikama u ekonomskim primanjima muškaraca i žena. Kako je saopšteno iz kompanije, kreiran je i svojevrstan Manifest, kojim se pozivaju i druge kompanije da se pridruže inicijativi.

U Manifestu je navedeno da su žene širom sveta stub kompanije "Koka-Kola" i da je to jedan od uzoraka planetarnog uspeha.

"Mi verujemo da ravnopravnost i osnaživanje žena imaju nemerljive pozitivne efekte na celokupno društvo. Ipak, u Srbiji, one su i do 16 odsto manje plaćene od muškaraca. Mi želimo da svaka žena bude podjednako nagrađena i zato se zalažemo za jednakost i ekonomsko osnaživanje žena. Za društvo bez razlika! Pridružite nam se", navedeno je iz "Koka-Kole".

U saopštenju je navedeno da u okviru kampanje "Budimo =" "Koka-Kola" pruža podršku sektoru ženskog preduzetništva Privredne komore Srbije, kroz donaciju sredstava za programe edukacije i profesionalnog osnaživanja žena.

Radionice imaju za cilj da unaprede žensko preduzetništvo, podstaknu međusobno umrežavanje i edukaciju žena, kao i promociju korišćenja savremenih digitalnih alata u poslovanju.

"Mi želimo da žene budu jednako plaćene kao i muškarci za posao koji obavljaju, i zato se zalažemo za dodatno ekonomsko osnaživanje žena. U 'Koka-Kola' sistemu veliki broj žena se nalazi na ključnim vodećim pozicijama, i upravljaju raznim oblastima poslovanja, a mnoge su upravo iz Srbije i našeg regiona. To je samo potvrda da je i Srbija aktivno uključena u programe za bolju ekonomsku poziciju žena širom sveta'', izjavila je Jelena Trninić, direktorka komunikacija i javnih poslova kompanije "Koka-Kola".

U PKS veruju da je ovakav vid podrške veoma važan kao podsticaj ostalim partnerima.

Za potrebe kampanje "Budimo =" predstavljene su dve naizgled iste flašice Koka-kole. Ipak, jedna ima manje napitka, kao poruku da su u Srbiji žene i do 16 odsto manje plaćene od muškaraca.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара