Stanovi za izbegličke porodice u Žabarima

Izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište u opštini Žabari, uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, dodeljeni su ključevi stanova.

Ukupno 12 stanova izgrađeno je u okviru Potprojekta pet Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji.

Regionalni stambeni program je zajednički projekat Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, a za cilj ima da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbeličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator. Mnoge zemlje su i pojedinačno dale svoj doprinos ovom fondu.

Na dodeli ključeva govorio je i ministar Ivica Dačić koji je predsedavajući Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Srbije. 

"I danas se osećaju užasne posledice ratnih sukoba na tlu bivše Jugoslavije - to vi najbolje znate. Zato je najveći cilj svih nas u Vladi Republike Srbije očuvanje mira, kao i rad na dobrobiti svih naših građana, posebno onih delova društva koji su najugroženiji", kaže Dačić.

Kao prioritet dodaje i ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Mi smo veoma posvećeni tom putu, a Regionalni stambeni program je jedan od lepih dokaza naše višegodišnje i stabilne saradnje, koja će se kao primer koristiti i u nekim drugim delovima sveta", zaključuje Dačić.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије