Stojanović novi student prorektor, cilj poboljšanje uslova studiranja

Jagoš Stojanović novi je student prorektor Univerziteta u Beogradu. Student prorektor je student koji treba da predstavlja sve akademce univerziteta, da se bavi poboljšanjem njihovog standarda, nastavom i svim pitanjima u vezi sa studentskim životom. Naš najstariji i najveći univerzitet pohađa sto hiljada akademaca.

Jagoš Stojanović je na drugoj godini master studija prehrambenog mašinstva Mašinskog fakulteta. I na osnovnim i na master studijama ima dvocifren prosek - 10.

"Uz dobru organizaciju, ništa nije teško. Naravno uz dobru ekipu na fakultetu sa kojom sam učio, nama je to prošlo kao sekund - na dnevnom nivou par sati učenja, par sati druženja i naravno malo odmora i treninga", kaže Jagoš Stojanović.

Posle sudenta prodekana, usledilo je mesto studenta prorektora Univerziteta u Beogradu, mesto na koje su mašinci dugo čekali.

"U ovom trenutku smo u obilasku fakulteta, obišli smo preko trećinu fakulteta Univerziteta u Beogradu što je preko dvadeset fakulteta, prikupljamo dobre projekte, prikupljamo njihova iskustva i pokušavamo sve zajedno da ih uklopimo i da napravimo jednu veliku bazu od toga", kaže Stojanović.

Anketu je u početku činilo 15 pitanja, a sada ih je 50.

"Najčešće me pitaju šta je to prorektor, ali polako kapiraju ljudi šta je. Možda je malo ta funkcija izgubila na snazi, ali ja ću se potruditi da do kraja mog mandata što je oktobar 2021. ta funkcija vrati snagu koju je imala i ako čak bude još malo jača, nema nam kraja", kaže Stojanović.

Na osnovu prikupljenih podataka, sa studentima prodekanima će, kaže, napraviti plan koji bi mogao da se ostvaruje od aprila.

"Svima nam je isti cilj a to je poboljšanje uslova studiranja, naravno poboljšanje da što više studenata upiše naš univerzitet, onda da je što bolji izlaz studenata sa našeg univerziteta, i onda da se što više studenata zaposli, naravno u Srbiji", kaže Stojanović.

Član je i radne grupe za praćenje prolaznosti na ispitima, jer do oktobra treba da bude urađen i novi Pravilnik o praćenju prolaznosti.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије