Najbolji gračanički đaci nagrađeni boravkom na Goču

Trideset učenika iz Gračanice na Kosovu i Metohiji gosti su Kraljeva. Borave na planini Goč, u Dečijem odmaralištu, gde su trenutno i mališani iz drugih mesta u Srbiji.

Deca iz Gračanice, Lapljeg Sela, Gušterice, Badovca i drugih srpskih mesta iz centralnog dela Kosova i Metohije boraviće na Goču od 3. do 6. marta. Oni su najbolji učenici tamošnjih osnovnih i srednjih škola i za trud, zalaganje i odličan uspeh nagrađeni su putovanjem u Kraljevo.

"Veliko je zadovoljstvo biti gost na ovako lepoj planini. Želim da se zahvalim opštini Gračanica na ovakvom poklonu i Kraljevu i ovo je jedno divno iskustvo i nadam se da ćemo se lepo provesti", poručuje Tamara Ristović iz Ekonomsko-trgovinske škole u Gračanici.

Većini dece iz Gračanice ovo je prvi put da su posetili Kraljevo i Goč.

Boravak dece, pogotovo iz izolovanih srpskih sela u okolini Gračanice, organizovali su Kacelarija za Kosovo i Metohiju i gradska uprava Kraljeva.

"Činimo sve da obezbedimo, koliko god je to moguće, normalan život za našu decu na Kosovu i Metohiji u uslovima koji su ponajmanje normalni", kaže pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Kada vidite lica ove dece shvatite da, ne da smo uradili dobru stvar, već da smo uradili nešto najbolje za ove dečake i devojčice", ističe gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

U okviru Škole u prirodi na Goču borave i mališani iz Gornjeg Milanovca. Na Dečijoj planini zadržao se i sneg tako da će deca sa Kosova i Metohije imati lepe uspomene sa ovog zimovanja.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије