Treći deo "pancira" na putu za Srbiju

Avion u kojem se nalazi treći deo sistema za protivvazduhoplovnu odbranu "pancir S1", koje Srbija nabavlja od Rusije, poleteo je sa moskovskog aerodroma "Vnukovo".

Sputnjik navodi da je avion An-124 ("Ruslan") poleteo jutros sa moskovskog aerodroma "Vnukovo", a izvori portala navode da se u avionu nalazi treći deo isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1E".

Deo sistema se doprema avionom An-124 registarskih oznaka RA-82038, istim onim kojim su transportovana i prava dva dela isporuke.

Izvori Sputnjika navode da su do sad isporučena tri sistema "pancir" (vozila sa borbenim modulom 72V6) i prateća vozila za njihovo opsluživanje, koja ulaze u sastav baterije.

Sporazum za nabavku jedne baterije "pancira", koju čini šest sistema, zaključen je prošle godine.

Prvi deo sistema stigao je u Srbiju pre sedam dana na aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 29. feb 2020, 12:22) - Srbijanac [neregistrovani]

Nije nego

Njegova osnovna namena je obaranje aviona, helikoptera, krstarecih raketa, pa I dronova. 

(subota, 29. feb 2020, 11:59) - anonymous [neregistrovani]

Pancir

Samo jedno malo razmišljanje.Previše se glorificira snaga jednog oružija.Ipak njegova osnovna funkcija je obrana od avijacije.Npr.dok su inžinjeri osmišljavli pancir prije recimo 7-8 godina nisu ni znali za razne dronove,rojeve dronova,umjetnu inteligenciju...itd To me nekako strašno podsjeća na onaj fenomen u autoindustriji,koliko se god ona trudila da najsuvremenijom elektronskom zaštitom onemogući krađu auta lopovi su uvijek korak ispred.Kupiš zadnji model nekog skupog auta,običan lopov ti ga otvori za par sekundi,a on pun zaštite i elektronike.