Unutrašnja kontrola MUP-a u prošloj godini podnela 400 krivičnih prijava

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a je prethodne godine podneo krivične prijave protiv 399 osoba od kojih su 33 rukovodioci. Ministar Stefanović je poručio da fokus ubuduće mora biti na otkrivanju pomagača u izvršenju krivičnih dela.

Među njima je najviše bilo policijskih službenika opšte nadležnosti, zatim granične i saobraćajne policije, a potom zaposlenih na upravnim poslovima, kao i pripadnika kriminalističke policije,  navodi se u saopšenju MUP-a.

Načelnik SUK-a Dragan Kujundžić istakao je da su pripadnici uspeli da razviju i preventivne institute, kao što su test integriteta, analiza rizika od korupcije i evidencija i praćenje imovinskog stanja.

"Vaši rezultati sami dovoljno govore o vašem radu. Nije reč samo o broju podnetih krivičnih prijava, već i o svim preventivnim mehanizmima na kojima ste radili, kako bi borba protiv koruptivnih i drugih dela u redovima samog MUP-a bila efikasna i kako bi očuvali ugled MUP-a", rekao je Stefanović na godišnjem sastanku sa pripadnicima SUK-a. 

Fokus u radu SUK-a u narednom periodu mora biti otkrivanje pojedinaca koji pomognu počiniocima najtežih oblika organizovanog kriminala jer je to najveća opasnost, zaključio je Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво