Mala heroina: Anastasija poklonima usrećuje najmlađe u bolnicama i domovima

Svojim primerom htela je da promeni svet. I uspela je, bar jedan "mali", beogradski. Iako ima samo 14 godina, Anastasija Vujić boji sivilo bolničkih soba i druži se sa decom, nosi im poklone jednom mesečno. Anastasija je ovogodišnji dobitnik nagrade "Večernjih novosti" za Dečji podvig godine.

Anastasija Vujić je gostujući na RTS-u rekla da je srećna kada drugima donese radost. Priznanje koje je dobila joj, kaže, mnogo znači jer će za nju čuti deca koju obilazi.

Kaže da obilazi tri bolnice i škole za slepe i slabovide.

Ideja je rođena kroz razgovor majke i ćerke. Tada je rešila je da promeni svet tako što će obilaziti drugare koji su u bolnici, nositi im poklone i družiti se sa njima.  

Posle razgovora sa majkom shvatila da je bitno da bude bolji čovek, pomaže deci i da je tako  počela.

"Ideja se rodila kada sam za Božićnu proslavu u Hramu Svetog Save pevala u crkvenom horu, a gosti su bili deca iz bolnice u Sokobanjskoj ulici. Sva deca iz hora dobila su novogodišnje paketiće, a ja sam svoj podelila sa bolesnim mališanima. Kasnije, u razgovoru sa mamom, shvatila sam da zaista želim da pomažem deci koja su na lečenju u bolnicama. Prvi, mali paketić sam odnela jednoj bolnici u Sokobanjskoj ulici. Ubrzo su mi se pridružili najbolji prijatelji, drugari iz odeljenja", kaže Anastasija.

Jedini uslov u humanitarnoj akciji "Naše malo - za dečiji osmeh" jeste da ne primaju novac. Doniraju se slatkiši, razmenjuju profili na Instagramu, igračke i bojanke.

"Mislim da im je najvažnije druženje i vreme provedeno, i igra s njima, društvene igre i tako. Najčešće se trude ponovo da dođu", kaže Anastasija Vujić.

Navodi da su se toj akciji pridružili svi njeni najbliži prijatelji i odrasli.

Ovoj akciji se priključio i jedan čovek iz Švedske, koji šalje slatkiše kao i jedan iz Grčke.

Akciju građani mogu pomoći preko Instagrama, da lično odnesu u parohijski dom Hrama Svetog Save i ostave kod portira. Sledeća akcija je 15. i 16. februara.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 11. feb 2020, 19:48) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Svaka cast ovoj devojcici i njenim roditeljima. Kod nas se humanitarni rad slabo neguje. To je sistem vrednosti koji nedostaje. Ovo je dobar primer kako treba omladinu usmeravati da budu dobrotvori. A za uzvrat, ko daje, taj ustvari najvise dobija.

(utorak, 11. feb 2020, 19:21) - anonymous [neregistrovani]

Humanost

Sve pohvale mladoj dami na dobrim delima. Lepa I humana. Svaka čast.

(utorak, 11. feb 2020, 18:41) - anonymous [neregistrovani]

vise ovakvih vesti molim vas

svaka cast ovoj mladoj devojci, ponos njene porodice i naseg naroda