Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara u Nemačku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će sledeće godine biti razmotreno raskidanje ugovora sa Nemačkom o odlasku radne snage iz Srbije.

Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta rekao da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku "zaustavljen", jer je s partnerima dogovoreno da ove godine ne bude sproveden.

Takođe je naveo da je saglasan sa stavom predsednika Aleksandra Vučića da treba zaustaviti odlazak medicinskih sestara u Nemačku.

Upitan o raspisivanju novog konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje i GIZ-a za odlazak u Nemačku, Đorđević je rekao da je taj konkurs zaustavljen i da ih više neće biti.

Precizirao da je dogovoreno da ove godine ne bude sproveden konkurs, a da će sledeće godine biti sagledano raskidanje ugovora sa Nemačkom.

Ministar je naveo da je neko ranije potpisao takav sporazum sa predstavnicima Nemačke.

broj komentara 34 pošalji komentar
(četvrtak, 06. feb 2020, 09:51) - Ratko [neregistrovani]

@Ta jel' te?

Bravo ti si pravi Srbin!A kada ti kreces u bolji zivot? Ko je jos propalu drzavu izgradio za deceniju?Razorenoj Nemackoj je trebalo 50 godina da se uzdigne,sada bi svi hteli u tu Nemacku,koju vi niste izgradili.Srbiju izgradjujte za sebe i potomstvo,braco i sestre?

(četvrtak, 06. feb 2020, 08:23) - anonymous [neregistrovani]

Ta jel' te?

Neka im obezbede posao i normalne uslove zivota pa nece ni pomisljati na odlazak.
Ali prvenstveno neka im obezbedi sigurno radno mesto, ali to ne ide tako kod nas.
Tako da, samo napred braco i sestre u bolji zivot!

(subota, 01. feb 2020, 14:51) - anonymous [neregistrovani]

Džabe zabrane

Ne mogu oni nikome da zabrane gde će da rade i gde će da žive. Svako ima pravo izbora da želi bolje i ide tamo gde smatra da je više plaćen. A nije mali broj medecinara koji odlaze samostalno u Nemacku, bez pomoći drzave.

(petak, 31. jan 2020, 22:28) - anonymous [neregistrovani]

Ideja kako dopuniti budžet državi!

Svako ko odlazi treba da plati državi odštetu, za školovanje! Pa neka ide gde hoće! Mora da postoji odgovornost prema državi!

(petak, 31. jan 2020, 22:22) - anonymous [neregistrovani]

Zabraniti uzimanje neplačenog odsustva!

U pravu si svako može da živi i radi gde hoće, ali treba da se ukine mogučnost uzimanje neplaćenog odsustva, nikom ne treba da se čuva radno mesto, ko želi da ide neka da otkaz pa neka ide, a ne da im se dozvoli uzimanje neplačeno od godinu dana, i mogučnost da se vrati. Zato jer postoje ljudi u ovoj zemlji koji žele da ostanu u njoj i da rade tu, a ne mogu da se zaposle od tih koji sede na dve stolice!

(petak, 31. jan 2020, 19:33) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Nije u redu da neko nekome zabrani da živi bolje

(petak, 31. jan 2020, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Finansiranje iz budzeta odgovor

Pa nego odakle se finansira srednja? A na fakultetu samo u prvoj godni je problem upasti na budzet posle je bitno uciti i imati 48 espb i na budzetu si ( ima neka caka koja ogranicava mesta na budzetu ako prakticno skoro svi koji imaju 48 po godini su na budzetu )

(petak, 31. jan 2020, 18:57) - Милош [neregistrovani]

Наслов

Наслов каже да је већ стопирано, а онда одмах у чланку стоји следеће године. До тада ће отићи још 100-200 или 500 мед. радника.

(petak, 31. jan 2020, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

RE.

Duguju duguju ljudima koji ostaju ovde dosta. Godina faksa kosta oko 100 000 din a smestaj u donu 2 000din mesecno ako si na budzetu ako nisi onda 10 000din rucan 70 din u menzi za budzet 210 ako nisi. Lepo kada odes iz zemlje ako je vec toliko dobro tamo gde ides isplati u ratama ono sto si uzeo od zemlje a kao radna snaga joj nisi vratio. Drzava daje mogucnost skoro svima da upadnu na budzet i da imaju ove povlastice a ako ne ucis onda plati to sto ne ucis. Realno ti stices znanje a to kosta.

(petak, 31. jan 2020, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

Ma nemoj mi reci

A da nije možda ta "drzava" te pare u budzetu zaradila ili je raznim nametima i porezima napunila isti. Pa normalno je da se nešto i vrati narodu,deci.Nije budzet da bi ga za sebe koristili oni koji su postavljeni da rukovode njime. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">