Oliveru Ivanoviću odata počast i u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre dve godine ubijen, stranačke kolege, predstavnici Srpske liste, bivša supruga i prijatelji zapalili su sveće i odali počast Oliveru Ivanoviću.

Bivša supruga Marina Ivanović, potpredsednica Građanske inicijative SDP Ksenija Božović i predsednik Srpske liste Goran Rakić, izjavili su da će insistirati da ubistvo Olivera Ivanovića bude rasvetljeno a da nalogodavci i izvršiocu budu kažnjeni.

Marina Ivanović je zahvalila svima koji su došli da odaju počast Ivanoviću i da postave pitanje ko je i zašto ubio lidera SDP-a.

"Da li je krivac sekretarica i najblaži saradnik Olivera Ivanovića. Neko očigledno treba da odgovara, oni idu ka tome, ali mi ćemo istrajati i Silvana Arsović će na kraju dokazati svoju nevinost, a pravi krivac mora da odgovara", rekla je Ksenija Božović.

Goran Rakić je poručio da će "poslati pismo na sve adrese".

"Tražićemo od međunarodne zajednice da se uključi u dalji istražni tok. Još jednom poručujem svima: Nećemo odustati dok se god ne otkrije počinilac, nalogodovac i ubica, nećemo stati", rekao je Rakić.

Pomen Ivanoviću služen je i u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Do sada izvršitelji i nalogodavci ovog ubistva nisu otkriveni.

U Prištini je podignuta optužnica protiv šest osoba, osumnjičenih za pomaganje.

broj komentara 0 pošalji komentar