Brige samohrane majke iz Čačka, Šipetićima potrebna pomoć

Samohrana majka Nevena Šipetić iz Čačka se teško snalazi za hranu, odeću i ogrev, jer od dečjeg dodatka, jedinog primanja, može da plati samo hranu.

U trošnoj kući odzvanjaju dečji glasovi. Magdalena i Marko raduju se kada najstarija sestra stigne iz škole i pridruži im se u igri. Za lep život im, skromno kažu, ne treba mnogo.

"Najbitnije što nam treba – da imamo stan ili neku kuću, a ja imam sve što mi treba", navodi Marija Šipetić, učenica petog razreda. 

Podstanarski život nije jedina briga njihove majke Nevene. Da kupi osnovne namirnice uspevala je, kaže, dok je bilo poslova u nadnici.

Zimi se teže snalazi, a dodatno komplikuje zdravstveno stanje najmlađeg člana porodice. Trogodišnji Marko često je u bolnici zbog astme.

"Završi na kiseoniku, na kiseoniku, na infuzijama, na sirupima, na inhalaciji. Po sedam-osam dana bude u bolnici, pa ga otpuste, pa ponovo tako", kaže Nevena Šipetić. 

Da se obuku i pripreme nešto od hrane, Šipetićima često pomaže Udruženje Čačana u Beogradu i čačansko Kolo srpskih sestara, jer od novca ništa ne ostane kada se od dečjeg dodatka odvoji za kiriju i delimično plate računi.

"Najviše im pomažemo u vidu oblačenja i hrane, što je najpotrebnije sada, zima je i ovoj porodici je potrebno i drva da se obezbede", ističe Bojana Jakšić iz Kola srpskih sestara u Čačku. 

Da im bar nakratko bude toplo, iz komšiluka je stigao naramak drva, ali će im do kraja zime biti potrebno još ogreva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво