Brnabić: Nećemo stati dok se ne otkriju nalogodavci ubistva Ivanovića

Premijerka Ana Brnabić je, pred pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save, rekla za RTS da je njena osnovna poruka da Beograd nikada neće stati u istrazi dok ne otkrije ko su stvarni nalogodavci ubistva.

Ana Brnabić je za RTS rekla da Beograd sam vodi istragu bez podrške privremenih institucija u Prištini i međunarodnih činilaca na KiM.

"Mi smo, ja lično i predsednik, više puta razgovarali sa Unmikom i Euleksom, ali nemamo naročitu podršku", navela je premijerka.

Dodala je da postoje neka saznanja ali da ne može da pruži više informacija zato što je situacija na Kosmetu u ovom trenutku takva da čak ni zaštićeni svedoci Specijalnog suda za zločine OVK ne mogu biti zaštićeni i da se njihova ubistva ne mogu sprečiti.

"Ne mogu da pričam na tu temu jer bilo šta što kažem, može da ugozi ljude i samu istragu koju vodimo", navela je Ana Brnabić.

Komentarišući optužnicu protiv šest Srba na Kosmetu, Brnabićeva je rekla da ti ljudi ne mogu da očekuju pravično suđenje i još jednom je ukazala na ubistvo zaštićenih svedoka.

Istakla je da je ta optužnica za nju farsa i da su dokazi kontradiktorni.

"Ceo taj proces se vodi na način kakav smo videli", rekla je premijerka i dodala da će se o tome pričati, kao i o zaštiti srpskog naroda na severu KiM.

Ana Brnabić kaže da je ubistvo Olivera Ivanovića samo jedna od stvari koje se dešavaju Srbima na KiM.

"I rekla bih, samo jedna od stvari koja je služila da zaplaši Srbe na Kim, i to kako se ta istraga vodi dovoljno govori koliko im je stalo da zaštite bilo koga", smatra Brnabićeva.

Poručila je da će Srbija da sačuva mir i da će se truditi sa očuva stabilnost sa srpski narod gde god on živeo.

Oliver Ivanović je ubijen na današnji dan pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво