Gradski ombudsman poziva medije da ne afirmišu motive koji opravdavaju napade na službena lica

Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je da mediji u svojim izveštajima o događaju kod vidikovačke pijace i sličnim slučajevima ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica, ističući da je po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole, saopštio je Beoinfo.

Miljko Valjarević je u saopštenju naveo da se najpre preko elektronskih, a potom i štampanih medija informisao o događaju kod vidikovačke pijace, kada je prilikom kontrole prodaje robe došlo do fizičkog sukoba, pri čemu je povređena pripadnica Komunalne milicije Grada Beograda.

"Iz medijskih objava dalje smo saznali da su nakon navedenog događaja jedno lice priveli pripadnici MUP-a, a da je pripadnica Komunalne milicije prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije", naveo je on.

Kaže da je na osnovu navedenih saznanja, a u skladu sa Odlukom o ombudsmanu Grada Beograda, po službenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole.

Prema njegovim rečima, kontrola i nadzor obavljeni su juče u službenim prostorijama Sekretarijata za poslove komunalne milicije, pri čemu je obavljen službeni razgovor sa v. d. sekretara Ivanom Divcem i licima povezanim sa opisanim događajem.

Ombudsman Grada Beograda Miljko Valjarević apelovao je tim povodom da medije ne afirmišu motive i razloge koji opravdavaju napade na službena lica.

"Takođe, pozivamo građane i sva službena lica koja učestvuju u postupku kontrole i zaštite komunalnog reda, da se pridržavaju svih propisa, jer je očuvanje i unapređenje komunalnog reda u zajedničkom interesu svih građana", istaknuto je u saopštenju ombudsmana.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 15. jan 2020, 21:36) - Петрија [neregistrovani]

Генерална превенција

Тужно је то кад велики правници, адвокати и велике демократе дају подршку вршењу кривичних дела према службеним лицима. А иза свега стоји болесна мржња према Вучићу... То је суштина подршке насиљу ... Безусловна казна затвора починиоцу насиља, без ублажавања и да буде доступна јавности да знају сви остали шта их чека кад дигну руку на полицију.

(sreda, 15. jan 2020, 11:51) - anonymous [neregistrovani]

Tužno

Bahatost vlasti postaje nepodnošljiva.