Pronađena Monika Karimanović

Dvanaestogodišnja Monika Karimanović iz Suvog Dola kod Niša pronađena je deset dana od nestanka, potvrđeno je RTS-u. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je devojčica komunikativna i svesna, a za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje se traga, saznaje RTS.

Devojčica je prebačena na dečju kliniku Kliničkog centra u Nišu. 

Stefanović je za Tanjug naveo da je devojčica pronađena u ataru sela Pasjača, a potom predata Hitnoj pomoći.

Kako saznaje RTS, Monika je pronađena u seoskoj kući. 

"Pretpostavlja se da je Jovanović na teritoriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim, očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je Monika pronađena zahvaljujući saradnji sa meštanima sela Pasjača kod Niša.

Ministar je istovremeno zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi. 

Policajci su danima tragali za devojčicom, a u akciju su se pored lovaca, građana, preduzeća koja se bave privatnim obezbeđenjem, uključili i pripadnici Vojske Srbije i BIA.

broj komentara 68 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. dec 2019, 08:11) - anonymous [neregistrovani]

I materijalno pomoći porodici

Ne znam u kakvim uslovima devojčica živi.Trebalo bi ovu porodicu i materijalno pomoći.Dajte otvorite žiro račun ili možda još bolje putem SMS.

(ponedeljak, 30. dec 2019, 01:18) - Зоран [neregistrovani]

Хвала

Пуно захвалности свим грађанаима волонтерима који су највише допринели да се нађе Моника. Наравно хвала и полицији и војсци али то је ипак нијихов редован посао.

(nedelja, 29. dec 2019, 22:37) - Isidora90 [neregistrovani]

Divne vesti

Kada ga pronađu, samo da ne zakaže pravosuđe. Doživotna!

(nedelja, 29. dec 2019, 22:30) - anonymous [neregistrovani]

Andjeli s njom

Bog te pozivio sto godina

(nedelja, 29. dec 2019, 20:14) - anonymous [neregistrovani]

Lepa vest konačno

Svaka čast našoj policiji, žandarmeriji i svima ostalima koji su učestvovali u potrazi za Monikom! Devojčici želim brz oporavak i da ova trauma ne ostavi težak trag na njenoj duši.

(nedelja, 29. dec 2019, 20:05) - anonymous [neregistrovani]

Dusice mala,

neka te cuva Bog.

(nedelja, 29. dec 2019, 19:26) - Rada [neregistrovani]

Napraviti emisiju

o tome koliko je običnih ljudi, neprofesionalaca, ponudilo pomoć i učestvovalo u potrazi jer je to nešto najpozitivnije u ovoj nesreći: sposobni smo za solidarnost i imamo volju da se pomažemo. S druge strane, mislim da bi centar za socijalni rad kome pripada Monika, trebalo da se mnogo angažuje da devojčicu novinari, dušebrižnici iz NVO i nespretni dobroželatelji iz okruženja ostave na miru, da se dete koliko god je moguće vrati svom svakodnevnom životu što je pre moguće.

(nedelja, 29. dec 2019, 19:11) - anonymous [neregistrovani]

Monika naša zvezdica

Srećna sam zbog Tvog povratka u topli roditeljski dom. Budi jaka svi Te volimo!

(nedelja, 29. dec 2019, 18:39) - Dr Miggyy [neregistrovani]

Srecno spasenje MONIKE!

Spašenje malenoj Monikici je ovogodišnji moj najsrećniji trenutak. Monikici želim brzi oporavak i vraćanje svakodnevnim obavezama, roditeljima, ne mogu im čestitati, nije za čestitku, ali želim im svu sreću sa svojom Monikicom. Čestitam policajcima, meštanima, vojsci, BIA i svima koji su bili uključeni u akciji spašavanja devojčice, na upornosti i istrajnosti dugotrajne akcije spašavanja. Političarima savetujem da puste, o spašavanju Monike, da pričaju spasitelji, a ne oni. Srećno Monika, polako, sve će biti u redu, najbitnije je što si živa, Napred dete naše!

(nedelja, 29. dec 2019, 18:36) - anonymous [neregistrovani]

Nikad Više!

Sad ga hvatajte bez oklevanja. A potom sudjenje i kazna i da se ne zaboravi uzrok Monikinom kidnapovanju i detetovoj traumi i poteri od 10 dana. Nikad više!