Pripreme za doček u petoj brzini

Dok većina zaposlenih ovih predprazničnih dana lagano smanjuje brzinu, ima i onih koji baš sada prebacuju u petu, a to su pre svih trgovci, frizeri i ugostitelji.

Iako svake godine obećavamo sebi da ćemo se na vreme snabdeti kako bismo izbegli gužve, nekako uvek to obećanje prekršimo. Trgovci kažu da će najveći promet biti u ponedeljak i utorak pre podne.

"Naši kupci pred proslavu biraju sve ono što je potrbno za prazničnu trpezu, od vina i čokolade do svežeg mesa, pre svega prasetine i teletine a u toku je i post pa se kupuju i losos, pastrmka i šaran", rekla je Milica Popović iz kompanije "Delez Srbija"

U frizerskim salonima više nema slobodnih termina sve do 31. decembra u kasnim popodnevnim satima. Ako do sada niste zakazali i ne pokušavajte, već budite sam svoj majstor, a evo šta je u modi.

"Etno-šara, tj. pirotska šara je postala hit u svetu tako da naše etno-frizure, tj. kike u raznim varijantama su postale zaštitni znak mnogih svetskih modnih kreatora. Tako da ako u novogodišnjoj noći budete imali kiku bićete u trendu. Evo Anđela izgleda kao da je došla sa milanskog fešn vika", naveo je Ivan Veljić iz frizerskog salona "Ivano"

Inače, Srbija radi na tome da do marta sledeće godine uputi zahtev Unesku da pirotski, staparski i sjeničko-pešterski ćilim, postanu deo svetske kulturne baštine.

Deo svetske, kulinarske baštine, godinama je već u Srbiji. Poznati beogradski restoran sa franšizom u tridesetak gradova širom sveta nedavno je promenio adresu, ali je ostao veran konceptu, promovisanju kulinarskog nasleđa od Gibraltara do Indijskog okeana. Januar je mesec sardinijske kuhinje.

"Ta se kuhinja bitno razlikuje od italijanske, dosta je slična našoj a posebno mesni deo. Oni peku prasiće kao mi, jagnjetinu skoro kao mi. Vrlo je interesantna", kazao je Dušan Radović iz restorana "Porto malteze".

Dodaje da će ova interesantna kuhinja biti začinjena muzikom tamburaša i lokalnih bendova.

I tako, dok se mi pripremamo da slavimo i odmaramo, nekima su pune ruke posla jer - gost je uvek iznad svega.

broj komentara 0 pošalji komentar