Pripreme za doček u petoj brzini

Dok većina zaposlenih ovih predprazničnih dana lagano smanjuje brzinu, ima i onih koji baš sada prebacuju u petu, a to su pre svih trgovci, frizeri i ugostitelji.

Iako svake godine obećavamo sebi da ćemo se na vreme snabdeti kako bismo izbegli gužve, nekako uvek to obećanje prekršimo. Trgovci kažu da će najveći promet biti u ponedeljak i utorak pre podne.

"Naši kupci pred proslavu biraju sve ono što je potrbno za prazničnu trpezu, od vina i čokolade do svežeg mesa, pre svega prasetine i teletine a u toku je i post pa se kupuju i losos, pastrmka i šaran", rekla je Milica Popović iz kompanije "Delez Srbija"

U frizerskim salonima više nema slobodnih termina sve do 31. decembra u kasnim popodnevnim satima. Ako do sada niste zakazali i ne pokušavajte, već budite sam svoj majstor, a evo šta je u modi.

"Etno-šara, tj. pirotska šara je postala hit u svetu tako da naše etno-frizure, tj. kike u raznim varijantama su postale zaštitni znak mnogih svetskih modnih kreatora. Tako da ako u novogodišnjoj noći budete imali kiku bićete u trendu. Evo Anđela izgleda kao da je došla sa milanskog fešn vika", naveo je Ivan Veljić iz frizerskog salona "Ivano"

Inače, Srbija radi na tome da do marta sledeće godine uputi zahtev Unesku da pirotski, staparski i sjeničko-pešterski ćilim, postanu deo svetske kulturne baštine.

Deo svetske, kulinarske baštine, godinama je već u Srbiji. Poznati beogradski restoran sa franšizom u tridesetak gradova širom sveta nedavno je promenio adresu, ali je ostao veran konceptu, promovisanju kulinarskog nasleđa od Gibraltara do Indijskog okeana. Januar je mesec sardinijske kuhinje.

"Ta se kuhinja bitno razlikuje od italijanske, dosta je slična našoj a posebno mesni deo. Oni peku prasiće kao mi, jagnjetinu skoro kao mi. Vrlo je interesantna", kazao je Dušan Radović iz restorana "Porto malteze".

Dodaje da će ova interesantna kuhinja biti začinjena muzikom tamburaša i lokalnih bendova.

I tako, dok se mi pripremamo da slavimo i odmaramo, nekima su pune ruke posla jer - gost je uvek iznad svega.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво