Umesto za doček, pojedini gradovi izdvajaju za ugroženu decu

Za svečani doček Nove godine na trgovima, gradovi i opštine izdvajaju po više miliona dinara. Pojedine lokalne samouprave ipak su odlučile da novac namenjen proslavi na otvorenom drugačije upotrebe. Umesto muzičkog programa ili vatrometa, u Vranju, Vršcu, Novom Pazaru, Šapcu pomažu deci.

U centru Vranja ni ove novogodišnje noći neće zapevati ni velika, a ni mala muzička zvezda. Umesto da novac iz opštinske kase potroše na nekoliko sati javne zabave, Vranjanci su četvrtu godinu zaredom odlučili da pomognu sugrađanima koji su u teškoj zdravstvenoj situaciji. Tako će oni 1. januar dočekati sa pola miliona dinara izdvojenih na poseban račun.

"Uvek se jave ti ljudi, na neki način dođu da se zahvale. Ima puno dece kojima je upravo ovaj novac pomogao i na neki način sačuvao njihovo zdravlje", istakao je pomoćnik gradonačelnika Vranja za zdravstvenu zaštitu Aleksandar Stajić

I Novopazarci, umesto za jednovečernji muzički program, novac usmeravaju u humanitarne svrhe.

"Pre svega za decu bez roditeljskog staranja, gde ćemo kupiti poklon paketiće i po jednom detetu uplatiti po 10 hiljada dinara", izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Građani Vranja i Novog Pazara istakli su da podržavaju ideju ulaganja novca planiranog za doček u humanitarne svrhe jer, kako kažu, ipak su im preča deca.

Grad Vršac je šest miliona dinara izdvojio za paketiće za  3.500 dece do sedam godina. Organizovali su im druženje i slikanje s Deda Mrazom, kao i predstave.

"Kada smo donosili ovu odluku, imali smo u vidu koliko su nam važna deca, a i osmesi na njihovim licima kada dobiju paketiće su od neprocenjive vrednosti", rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović

Sreća i zdravlje su najčešće želje koje upućujemo tokom praznika. Vrščani, Vranjanci i Novopazarci su otišli i korak dalje i pomogli da se mnogima želje i ostvare.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 29. dec 2019, 07:49) - Mister No [neregistrovani]

Bravo.

Hvala bogu da postoje ljudi kojima je humanost bitnija od zabave. Sve pohvale.

(nedelja, 29. dec 2019, 06:48) - anonymous [neregistrovani]

glupost

ukinite narodu i to malo zabave...

(nedelja, 29. dec 2019, 03:00) - Aлександра [neregistrovani]

Свака част

Заиста леп пример! Било би лепо да се сви градови угледају на ово.

(nedelja, 29. dec 2019, 02:28) - anonymous [neregistrovani]

Greska

Novac za proslave je za svrhu razbijanja rutine.Razbijanjem rutine se postize veca produktivnost rada.Samim tim je veca korist toj deci proslava nego novac na ruke.