Deca iz Banje Koviljače održala lekciju iz humanosti

Meštani Banje Koviljače još jednom su položili ispit iz humanosti. Drugu godinu zaredom prikupili su novac za poklone koje su uručili đacima Osnovne škole u tom mestu, među kojima su i mališani iz Centra za azil, a osmehe su doneli i u porodice sa četvoro dece.

Iako su još uvek deca, od njih se može naučiti kako se uvažavaju drugi, poštuju različitosti i pomaže u nevolji. Oni su učenici nižih razreda Osnovne škole u Banji Koviljači. Jedni za druge, kažu, uvek i u svemu.

"Ovde je škola lepa, ovde ja volim školu", kaže Romina iz Iraka.

Na inicijativu najmlađih đaka, u školi su pokrenute gotovo sve humanitarne akcije. Zbog toga su meštani i bivši đaci škole odlučili da im se zahvale. Ove godine, pored učenika, poklone su dobili i mališani iz višečlanih porodica.

"Majka sam četvoro dece i drago mi je što su moja deca pozvana da dobiju poklone", navodi Slavka Negovanović, iz Banje Koviljače.

"Ovo za nas ne znači puno, ovoj deci puno znači i želimo malo da im ulepšamo ove novogodišnje i božićne praznike, i jako sam ponosan na ljude dobre volje", napominje Nemanja Maksimović, fudbaler i meštanin Banje Koviljače.

Đaci, ali i zaposleni u Osnovnoj školi u Banji Koviljači godinama unazad prikupljaju pomoć za učenike slabijeg imovnog stanja, za maturske večeri, školski pribor. Nadaju se da će i drugima biti podstrek.

"Ne šaljemo poruku samo građanima našeg mesta nego želimo da pošaljemo jednu širu poruku, iako je Banja Koviljača malo mesto postoje i veća mesta koja bi trebala da se probude", napominje veroučitelj Dragan Jagodić.

U Banji Koviljači, kažu, uspehom će smatrati ako njihovi đaci izrastu u dobre ljude. Sudeći do sada – na dobrom su putu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 28. dec 2019, 09:05) - Боги [neregistrovani]

Бања Ковиљача

БК је лепо место и људи су златни, поздрав за БК.