Senat Univerziteta potvrdio odluku o poništavanju doktorata Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu je zvanično potvrdio odluku o poništavanju doktorske diplome ministra finansija Siniše Malog, nakon što je utvrđeno da je njegov rad plagijat.

Senat je odluku doneo jednoglasno i ona je konačna, a Siniša Mali može da pokrene upravni spor, precizirala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Kao sedma tačka na dnevnom redu Senata našlo se "poništavanje diplome".

Time je potvrđena prethodna odluka univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio da je prilikom izrade doktorata Siniše Malog bilo neakademskog ponašanja.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 12. dec 2019, 22:42) - anonymous [neregistrovani]

Ово је

победа образовања.

(četvrtak, 12. dec 2019, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Frustracija

Ocigledna je frustracija,profesora,doktora,predavaca pametnih i skolovanih ljudi.Pa vi ste izglasali liberalni kapitalizam.U tom sistemu nije vazno sta znate vec da li umete da se snadjete.Ma sta se pod tim podrazumevalo.Naravno jos je dobro dok ne budete radili kod totalnih diletanata jer vidite da se univerziteti prodaju kao stoka na pijaci.

(četvrtak, 12. dec 2019, 19:12) - Dr [neregistrovani]

Politicka odluka

Nisam ni ja pristalica SNS-a, ali u putpunosti se slazem da je ovo politicka odluka. Pa ja licno poznajem ljude koji prstom nisu mrdnuli, a zavrsavali su master studije na BU. Samo im je Sinisa trn u oku. Bio sam i sam student medicine na BU i cega sam se sve nagledao i koliko nepravde doziveo! Hvala Bogu pa ne zivim vise u Srbiji. Srbija je jako korumpirano drustvo.

(četvrtak, 12. dec 2019, 19:01) - Ana Gajic [neregistrovani]

Bravo

Jedina prava odluka. Mi, koji studiramo u inostranstvu, smo ponosni na Beogradski Univerzitet i podrzavamo profesore#

(četvrtak, 12. dec 2019, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

Prepisivao, dokazano.

Lepo su ljudi obrazlozili svoju odluku: prepisao covek iz tudjeg doktorata, tacno pise gde i koliko, sta tu nije jasno?

(četvrtak, 12. dec 2019, 16:08) - anonymous [neregistrovani]

Ko cini sastav Senata?

Interesuje me ko cini sastav Senata? Strucnjaci za privredna pitanja? Akademici drustvenih nauka? mesovito, pola-pola? Bilo bi dobro da u tako vaznojj informaciji stoji podatak ko su clanovi Senata potpisnici ove dalkekosezne odluke!

(četvrtak, 12. dec 2019, 15:42) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

Besplatni savet

Sinisi Malom. Tuzite ih do Ustavnog suda i Strazbura. Nisam simpatizer SNS ni ostecenog. Mislim da je odluka stetna za srpsku demokratiju i za ugled Beogradskog univerziteta. Posledice cete tek videti. Ucestvovali ste u urusavanju svih vrednosti na kojima pociva vas polozaj i status u drustvu i zbog dnevne politike zrtvovali svoju i buducnost Univerziteta. Mutite vodu koju pijete. Da se radi o politici jasno je iz "tajminga" odluka koje donosite i cinjenica da ste odabrali bas rad ministra od ogromnog broja drugih radova koji su mogli biti predmet istrage. Za srpsku demokratiju bi bilo mnogo bolje da ga smenjujete zbog neustavnog Zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u svajcarskim francima.

(četvrtak, 12. dec 2019, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Doktorati

Šta je sa prof. koji su potpisali odbranu doktorata?
Da li dobijaju otkaz?
Koliko je na BU takvih doktorata?