Oko 150 migranata izmešteno iz Šida

Jake policijske snage izmestile su grupu od oko 150 migranata iz Šida. Najveći deo njih se nalazio na prostoru "Grafosrema". U pratnji nadležnih službi ilegalni migranti su izmešteni ka drugim prihvatnim centrima.

Akcija je sprovedena rano jutros, u prisustvu lica iz komesarijata i Opštine Šid.

Ilegalni migranti bili su locirani u napuštenim objektima na području Šida, a najviše ih je bilo u objektima nekadašnjeg "Grafosrema".

Saglasnost od strane vlasnika objekta je data nadležnim službama da se akcija sprovede.

Oko 150 lica je prvo privedeno u policijsku stanicu Šid na evidentiranje, a potom su autobusom prevezeni u druge sredine koje poseduju prihvatne centre za migrante.

Pored toga što su osobe koje su nelegalno boravile na području Šida izmeštene, objekti u kojima su boravili biće ili privedeni nameni od strane vlasnka ili uklonjeni, ističu nadležni.

Za početak su preduzeća u nadležnosti lokalne samouprave očistila prostor. Nevladine organizacije koje su pomagale ilegalan boravak migranata su o tome obaveštene.

U narednom periodu pojačano će se kontrolisati kretanje migranata na području Opštine Šid. Svi koji budu legitimisani i utvrdi se da nisu u legalnim tokovima sprovešće se identičan postupak izmeštanja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 16:58) - anonymous [neregistrovani]

Zasto?

Srbija prima,a imamo samo stete? Zivio blizu kampa neopisivo.