Oni su pozitivni uzori u društvu

U Novom Sadu su proglašeni dobitnici priznanja "Youth heroes" (Mladi heroji), koje po četvrti put dodeljuje Egzit fondacija za izbor pozitivnih uzora u društvu.

Priznanja su dodeljena u četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti, a dodeljenja je i specijalna nagrada Dejani Bačko svetskoj prvakinji u parataekvondou i slikarki koja crta nogama.

Prvu nagradu za Nauku i obrazovanje dobila je Jelena Ivančić, najbolja matematičarka u Evropi, kao i Vojislav Gligorovski diplomirani inžinjer elektrotehnike i diplomirani biolog.

Prvu nagradu za Preduzetništvo dobio je Aleksa Nišavić, koji je sa 16 godina osnovao svoju marketinšku agenciju, dok je najbolji u oblasti društvennog aktivizma Srećko Zdravković iz Bora.

Priznanje za kulturu i umetnost dobila je Tamara Rogović, koja je najmlađa magistarka vizuelnih umetnosti u svetu.

Tokom kampanje "Youth heroes", koju Egzit fondacija dodeljuje uz podršku NIS-a i Radio-televizije Srbije, dosad su dodeljena 52 priznanja mladim ljudima u Srbiji.

Priznanje se dodeljuje da bi se ukazalo na to da se vredan rad, upornost, radoznalost, humanost, hrabrost i kreativnost isplate.

broj komentara 0 pošalji komentar