Milici i Milanu vuk je prvi komšija a medved najbolji prijatelj

Kilometrima od civilizacije, u planinskom selu Gornje Košlje kod Ljubovije, gorštačkim životom žive trinaestogodišnji Milica i Milan Arsenović. Iako naočigled isti kao i njihovi vršnjaci, život blizanaca u mnogo čemu je drugačiji.

Milica i Milan ustaju u pola osam i sa ocem idu u šumu, pomažu mu da vuče drva. I tako, svakog jutra, čak i kad zaveju snegovi.

Nije im teško, roditeljima pomažu u svemu – hrane stoku, vode volove, a potom odlaze u školu. Žao im je, kažu, što se kasno vraćaju sa časova, jer bi mogli da pomognu i više.

Zbog toga što im niko od drugara nikada nije došao, Milica i Milan ne slave rođendane. U šali govore da im je vuk prvi komšija a medved najbolji prijatelj.

Osim društva i puta, na planini, kažu, imaju sve – hranu i piće, jer na više od toga nisu se navikli. Ali jesu da budu dobra, vredna i poštena deca.

"Pomažu nam u svakom poslu, i od stoke, doteruju ovce i zatvore ih. Milan sa mnom ide i u šumu, Milica je malo više sa majkom oko kuće", kaže njihov otac Dragić Arsenović i dodaje da je veoma ponosan na decu.

Trošna kuća daleko u brdima, dva vola, 40 ovaca i njih četvoro – bogatstvo su, kažu, koje nema cenu. Jer imaju zdravlje, radost i jedni druge.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 12. nov 2019, 05:06) - šaparac [neregistrovani]

Najveće bogatstvo

Ova deca treba da budu primer mnogima. Ne žale se ni na šta, nije im ništa teško, dobri su đaci i od malih nogu se uče radu i poštenju. Tako treba učiti decu u Srbiji.

(ponedeljak, 11. nov 2019, 10:21) - anonymous [neregistrovani]

Људскост

Од ове вредне деце ће да израсту Велики Људи

(nedelja, 10. nov 2019, 21:42) - Milorad [neregistrovani]

kad bi

Kad bi nam cela srbija bila ovako vredna i čestita ne bi imali briga

(nedelja, 10. nov 2019, 20:34) - anonymous [neregistrovani]

Da ste zivi zdravi

Srecni i blagoslovljeni, uvek.