Raste broj migranata, jutros 25 pokušalo da uđe u Mađarsku

U 16 prihvatnih centara u Srbiji trenutno boravi oko 3.200 migranata. Procenjuje se da još najmanje 700 azilanata u našoj zemlji traži put za ilegalan prelazak granice, ka zapadnoevropskim destinacijama. U prvih deset dana novembra, broj migranata počeo je da raste, a takva tendencija se beleži i na severu zemlje.

Ni kiša ni zahlađenje nisu sprečili migrante da pokušaju da se domognu zemalja Evropske unije. Jutros je kod graničnog prelaska Reske privedeno 25 migranata koji su pokušali da ilegalno uđu u Mađarsku.

Od početka novembra privedeno je oko 400 migranata, što je najveći broj u toku ove godine.

Tokom cele 2019. mađarske pogranične vlasti zaustavile su više od 8.000 migranata.

Migranti se pojavljuju u grupama do 20 osoba, uglavnom muškaraca, dolaze iz Avganistana, Sirije, Iraka, Irana, Palestine, Eritreje.

Najveći broj migranata priveden je u mestu Herceg Santo – na tromeđi Srbije, Hrvatske i Mađarske – jer se tu završava ograda.

Krijumčari iznuđuju i nekoliko hiljada evra po osobi za prevoz preko granice.

Stvaraju se i veliki problemi za kamiondžije, jer migranti svakodnevno pokušavaju da se sakriju u teretnom delu vozila i na taj način se "prošvercuju". 

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 10. nov 2019, 15:42) - anonymous [neregistrovani]

TO

Majka Srbija? zato je EU voli.

(nedelja, 10. nov 2019, 10:48) - anonymous [neregistrovani]

Migranti...

...zalim sve ljude i svi zele gdje je bolje ali...zasto samo Srbija ima otvorene granice i Migrante "filuje" najvise u BiH ...i na granice prema EU...zasto je to tako?

(nedelja, 10. nov 2019, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

Izbeglice

dajte im nesto da rade i dajte im uniforme, organizujte brze kurseve do 10 dana za specificne delatnosti vidim mladi ljudi drze ruke u dzepovima i dosadjuju se a ima posla u poljoprivredi, gradjevinarstvu u odrzavanju objekata i infrastrukture kao pomocna snaga.

(nedelja, 10. nov 2019, 10:28) - anonymous [neregistrovani]

Шта раде српска полиција и војска?

Колико је миграната до сада враћено из Србије у Скопље и Бугарску?