Jagodina, obeležena 21. godišnjica memorijalnog kupa “Potpukovnik Goran Ostojić“

Dan 63. Padobranske brigade i 21. godišnjica memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić" obeleženi su u Jagodini prigodnom akademijom i projekcijom dokumentarno–igranog filma "Ratne priče sa Košara".

Dirljiv momenat u Jagodini. Susreli su se neposredni akteri borbi na Košarama - veterani 63. padobranske brigade, porodica i prijatelji njihovog tadašnjeg komandanta potpukovnika Gorana Ostojića i autori filma "Ratne priče sa Košara".  

Prilika da se još jednom sete i odaju poštu Goranu Ostojiću koji je poginuo, baš kako to u zakletvi 63. padobranske piše - "za otadžbinu, za druga, za vojničku i ratničku čast".

"Gorana sam poznavao 30 godina, otkad sam počeo da radim. Zajedno smo prošli mnogo toga. Imao sam tu nesreću da mu ja sklopim oči, jer sam medicinski tehničar. Bila je čast raditi sa njim", rekao je Dejan Račić, zastavnik u penziji.

Film naše kuće i "Zastava Filma" "Ratne priče sa Košara" ne prestaje da interesuje javnost. Na Jutjubu već ima 2,2 miliona pregleda.

"Zašto je toliko ljudi pogledalo taj film. Sa jedne strane o tom eništa nismo znali. Sa druge trnae mislim da je taj film ispričan na jedan emotivan i iskren način i da ta ljudska priča je privukla svakog od nas da pogleda taj film i da kaže da je to moglo da se desi meni, mom mužu, detetu ili bilo kom drugom", istakla je autorka filma Slađana Zarić.

Organizatori memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić" zahvalili su se svima koji čuvaju sećanje na hrabrog borca sa Košara, a dobitnici plaketa su i Slađana Zarić i dopisništvo RTS-a u Jagodini.

broj komentara 0 pošalji komentar