Ružić: CarGo je registrovao APR, ne ministarstvo

Udruženje "CarGo" registrovala je Agencija za privredne registre (APR), a ne Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jer to i nije posao ministarstva, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je na taj način odgovorio na optužbe taksista koji blokiraju grad da je udruženje "CarGo" registrovano u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Ono što sam poslednje čuo jeste to da je dotično udruženje navodno registrovano u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, pa čak i kod mene lično. Ja ne vršim registraciju. Registraciju udruženja obavlja Agencija za privredne registre od 2011. godine", rekao je Ružić.

On je naglasio da država ima instrumente, mehanizme i Radnu grupu, koju vodi potpredsednica Vlade, da se dođe do održivog rešenja u ovom slučaju.

"Svi se borimo za vladavinu prava. Zakoni moraju da se poštuju, ali i da se čitaju", poručio je ministar Ružić.

Dodaje da u fokusu treba da budu Beograđani i da mora da se vodi računa o njima, a da je Ministarstvo koje vodi spremno da da podršku Radnoj grupi, koja je formirana pre šest meseci.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 02. okt 2019, 17:45) - anonymous [neregistrovani]

Ružiću

Pa jel može udruženje građana koje je u nadležnosti tvog ministarstva da zarađuje milione evra koje otima taksistima???Pritom obavlja delatnost za koju niti je registrovano niti sme da je obavlja.
Jedino održivo rešenje je tvoja ostavka i gašenje pomenute kriminalne organizacije Car go...
A kada se utvrdi ko je u istu umešao prstiće krivična odgovornost...
Pa u miru istražnog zatvora razmišljaj koje je rešenje najbolje za dobrobit građana.