Okončana blokada, rektorki vraćeni ključevi

Posle 12 dana blokade i postizanja dogovora sa rektorkom, studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" vratili su ključeve Rektorata, javlja reporterka RTS-a.

Glavni zahtev studenata iz udruženja "Jedan od pet miliona" bio je da se odredi datum donošenja konačne odluke o validnosti doktorata Siniše Malog, što je juče i učinjeno. Rektorki Ivanki Popović jutros su vraćeni ključevi Rektorata.

Rektorka je rekla da se došlo do zajedničkog cilja – da se omogući redovan rad Rektorata.

"Mogu da kažem da su studenti pokazali veliku čvrstoću u iskazivanju zahteva. Zajedno smo na istom zadatku da čuvamo ugled UB i da pokažemo da možemo sami da rešavamo probleme u okviru akademske zajednice. Zajedno čuvamo UB i verujem da će nam šira društvena zajednica pomoći u tom poslu", rekla je Popovićeva.

Studentkinja Mila Jovanović je rekla da je Univerzitet u Beogradu pokazao stav i integritet.

"Pokazao je da je jedina slobodna institucija u državi. Sa ponosom sada mogu da kažem – ja sam student", rekla je Jovanovićeva. 

Navela je da je rektorka "položila ispit".

"Preostaje još diplomski koji je 4. novembra. Mi smo predali rektorki i čuvarkuću da pokažemo da čuvamo našu kuću iako ne spavamo ovde", navela je Jovanovićeva.

"Nakon blokade čuvaćemo rektorku jer su pritisci već počeli. Ne damo rektorku. UB je pokazao da je institucija sa velikim 'I'", rekla je Mila Jovanović. 

Rektorka Ivanka Popović je juče saopštila da upitnost i sporost rešavanja validnosti doktorata narušavaju ugled Univerziteta u Beogradu i zatražila od Odbora za profesionalnu etiku da do 4. novembra donese konačnu odluku o doktorskoj disertaciji ministra finansija.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 25. sep 2019, 15:32) - anonymous [neregistrovani]

Da i ja vama kazem.

1968g.tako isto smo branili ugled i cast ,ne samo u UB nego i svih ljudi SFRJ.

(sreda, 25. sep 2019, 13:21) - Goran [neregistrovani]

Bravo

Bravo za studente. Nadam se da ce se i profesori ugledati na njih.

(sreda, 25. sep 2019, 13:11) - Драгомир [neregistrovani]

Браво за студенте Београдског Универзитета

Показали су својим примером студенти како се брани част и углед Београдског Универзитета.

(sreda, 25. sep 2019, 13:07) - Milojko [neregistrovani]

molim?

O cemu pricate gospodine? Deca su odradila ovo gospodski za razliku od bilo kakvih delovanja vlasti i opozicije na bilo koju temu...

(sreda, 25. sep 2019, 12:10) - Kebarkko [neregistrovani]

Da vam ja kažem ...

Najbolje da se svi ovako ponašamo kao ovi "fini" studenti ... pa počnemo da otimamo ključeve i vraćamo kad nam " se ispune zahtevi i prohtevi ". Ili bilo šta postižemo na ovakav "fini i neagresivan način". Na kraju poklanjamo ljubičice i bele rade ...