Protest ispred ministarstva pravde

Jevrejska opština Beograd održala je 23. protest ispred Ministarstva pravde, tražeći da se novoizabrani predsednik opštine Aleksandar Saša Jinker upiše umesto prethodnog predsednika Danila Medića.

Okupljeni ispred Ministarstva nosili su transparente "Jevrejsku zajednicu ni nacisti nisu uspeli da unište", "Postupite po zakonu - odluka je naša, upis vaš" i "Mediću dalje ruke od jevrejske imovine".

Rabin jevrejske zajednice Isak Asiel rekao je da su se današnjem protestu pridružili i Savez jevrejskih opština Srbije, kao i jevrejske opštine Sombor, Subotica, Zrenjanin i Pančevo.

Predsednik Saveza Robert Sabadoš je podsetio da Ministarstvo od decembra ne želi da upiše novo rukovodstvo Jevrejske opštine Beograd i da se "grubo meša u autonomiju jevrejske zajednice".

On je dodao da će protest trajati dok Ministarstvo ne upiše izabranog predstavnika.

Novoizabrano rukovodstvo Saveza jevrejskih opština Srbije na čelu sa Igorom Ginzbergom reagujući na proteste izdalo je svoje saopštenje u kome kaže da se zalaže za očuvanje jedinstva celokupne Zajednice, dobre odnose među svim Opštinama i vraćanje dijaloga u legalne i demokratske tokove uz puno poštovanje institucija.

"Savez jevrejskih opština Srbije izražava puno uvažavanje činjenice pravnog legaliteta rukovodstva JOB na čelu sa g. Danilom Medićem, smatrajući da su njihovi napori da se eskalirani sukob u JOB koji stvara gospodin Sabadoš zadrže u pravnim i civilizovanim okvirima od izuzetnog dugoročnog značaja", navodi se u saopštenju.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара