Odmor na selu umesto na moru – možda je dobra ideja

Domaćini koji u rudničkom, takovskom i suvoborskom kraju svoja vrata otvaraju turistima sve više ulažu u ponudu, kako bi uz prirodne lepote i dodatnim sadržajima osvojili goste.

Zbog prisne, porodične atmosfere i lepota sela u okolini Gornjeg Milanovca, turisti rado odmor provode kod istih domaćina.

"Mnogo nam znači jer živimo u centru grada i svaki izlazak u prirodu nam je nezamenljiv", rekla je Bojana Pražić iz Beograda.

Gvozden Dželatović iz Jagodine kaže da se na tom mestu napune baterije za nove poslovne poduhvate.

Domaćini im sa zadovoljstvom otkrivaju kulinarske ili zanatske veštine — nude aktivan odmor.

"Organizujemo izlete, mnogo toga kreativnog se uradi da bi tim ljudima bilo zabavno, da budu tu više dana", izjavila je Žiža Ivanović iz sela Grabovica

Sve je više seoskih domaćinstava koja imaju bazene. Mnogi su spremni da svake godine osmisle nešto novo.

"Osluškujemo naravno šta žele naši gosti. Sad smo napravili avantura park, to je nešto novo, interesantno za decu", istakla je Gordana Milošević iz sela Klatičevo.

Spoj starog i modernog 

Korak dalje otišli su i domaćini u Leušićima i spojili staro i moderno. Tako na seoskom imanju, starom više od dva veka, gosti mogu koristiti i saunu.

U susednim Koštunićima uz kupanje na reci i odmor u vajatima planiraju se novi sadržaji. Natalija Veselinović iz tog sela kaže da Ministarstvo za turizam pomaže u izgradnji hotela sa spa centrom i velnesom.

Šansu i značaj razvoja seoskog turizma prepoznala je i opština Gornji Milanovac u kojoj skoro svako selo ima goste.

"Naša lokalna samouprava je opredelila sredstva ove godine u budžetu za subvencionisani razvoj seoskog turizma. Opredeljeno je tri i po miliona dinara i ta sredstva će biti namenjena kako za proširenje kapaciteta tako i za podizanje kvaliteta usluge", saopštio je direktor Turističke organizacije Gornji Milanovac Desimir Ćalasan.

Domaćini u milanovačkim selima već imaju dugogodišnje iskustvo, ali i želju da udovolje gostima i podignu ponudu u turizmu na prepoznatljiv nivo.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 13. jul 2019, 11:45) - Milos Dj. [neregistrovani]

Gde na odmor

Pokusavam vec nekoliko godina da odem negde na selo na odmor, ali nikako da nadjem nesto sto bi mi odgovaralo. Problem je sto ne znam gde bih mogao nesto sto mi odgovara da nadjem. Sve je nekako slabo prezentovano tesko je na internetu naci, osim ako vec znas ime sela ili seoskog domacinstva . Postoji li neka turisticka organizacija ili nesto slicno gde bih mogao potraziti. Naprimer ako upisem "seoski turizam i region" trebalo bi da vidim sve ponude na jednom mestu ili su ponudjaci prepusteni sami sebi. To je veliki problem kod nas u Srbiji. U Nemackoj, gda zivim vrlo je lako naci za odmor i popunjenost je skoro 100 % a cene kao kad odes na more. Od seskog turizma se moze lepo zaraditi i zato organizujte se i potrudite da vas lako nadjemo.
Pozdrav iz Stuttgarta

div id="adoceanrsvdcfhklggd">