Počinje kontrola klima u autobusima u sistemu GSP-a

Od sutra od šest sati 78 saobraćajnih inspektora i komunalnih policajaca kontrolisaće rad klima uređaja u javnom prevozu Beograda, dogovoreno je na sastanku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa čelnicima gradskih sekretarijata za javni saobraćaj, inspekcijske poslove i komunalne policije.

Kako je rečeno, svi prevoznici čiji autobusi budu zatečeni da im ne rade klime zbog štednje goriva biće kažnjavani na licu mesta kaznom od dva miliona dinara, a neka vozila biće upućivana na vanredni tehnički pregled.

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda je tokom prošle nedelje izvršio kontrolu oko 100 autobusa u kojima je 20 klima bilo neispravno, a 91 vozač nije nosio unoformu, rekao je za gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

"Po ugovoru koji imamo sa prevoznicima, oni imaju obavezu da obezbede službena odela za vozače, ispravan klima uređaj, da vozila budu čista spolja i iznutra...", rekao je Vasiljević i podsetio da je akcija počela sa akcentom na ispravnost i korišćenje klima uređaja u vozilima kada su temeprature iznad 25 stepeni, da se vrši po nalogu zamenika gradonačelnika i da će trajati do kraja leta.

Vasiljević je dodao da se akcija odnosi na sve prevoznike jer, istakao je, svi prevoznici moraju da poštuju ugovorne obaveze.

Ova vanredna akcija će trajati čitavo leto. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се