Velika konkurencija za upis na ETF, kandidati konkurišu na nekoliko fakulteta

Na Univerzitetu u Beogradu prvi svoje znanje proveravaju budući studenti elektrotehnike. Naš najstariji i najveći univerzitet upisuje 15.450 brucoša, od toga 9.600 akademaca moći će da se školuje o trošku države.

Na jednom mestu mladost i znanje. Budući brucoši dolaze i iz Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske.

"Došao sam da se potrudim da upišem ETF, da se upišem na budžet, ako ne samofinansiranje, bože moj. Idem i na FON polažem, i na Mašinski fakultet", kaže Andrija Marković. 

Među kandidatima je i Momčilo Milić, čiji je prvi izbor ETF, a kaže da će probati i na FON-u i na Prirodno-matematičkom fakultetu. 

Većina je odlučila da polaže matematiku, dok će manje kandidata sutra polagati fiziku. Kombinuju polaganja na po tri fakulteta.

"Polažem samo matematiku, nadam se da ću uraditi što bolje mogu", navodi Lana Jevremović. 

"Kao što vidite, oni svi polažu u istim uslovima, pod idealnim organizacionim okolnostima, mi smo se potrudili da kao i svake godine ovo organizujemo na najbolji mogući način, tako da o regularnosti sigurno ne treba da brinu. Raduje nas što je prosečan uspeh koji su doneli iz srednje škole visok 4,74", kaže prof. Milo Tomašević, dekan Elektrotehničkog fakulteta. 

Na osnovu nagrada sa takmičenja, tridesetak kandidata je oslobođeno prijemnog, a partnerske kompanije daju deset stipendija za buduće softveraše. Rešenja će biti objavljenja posle podne, a rezultati testa iz matematike oko 22 sata.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 24. jun 2019, 20:45) - TamoNeko [neregistrovani]

CG

Ne brkaj crnogorski narod i državu sa njihovim političarima.

(ponedeljak, 24. jun 2019, 15:23) - Боки [neregistrovani]

Обавезно

Без црногораца ништа, врло пријатељска земља и народ.