MUP objavio konkurs za nove policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) na koji zainteresovani mogu da se prijave do 8. jula 2019. godine.

Konkurs je raspisan za potrebe policijskih uprava: Bor, Valjevo, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Niš, Novi Sad, Novi Pazar, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Čačak i Šabac, kao i Policijske stanice Trgovište.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora da ima završenu srednju školu, u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU).

Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Kandidat mora da poseduje i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije, da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.

Tekst i bliži uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 05. sep 2019, 07:38) - Ana [neregistrovani]

Copo

Ovde se navodi od 18 god moje dete je polozilo sve osim na intervju ,i to sa rec mlad si dodji opet .koliko covek mora da ima god koliko oni hoce jel dabi proso i ovaj interviju ?Nisu god upitanju nego veza jer svi sa vec zaposleni u sup ubacuju svoju decu dok pravde nema vec narocito dete Novog pazara.

(četvrtak, 06. jun 2019, 18:43) - anonymous [neregistrovani]

........

Tako je to kad nam je policija najproduktivnija organizacija u drzavi.