Humanitarna akcija “Kvadrature kruga”

Branko Stanković, novinar RTS-a, autor emisije "Kvadratura kruga", jedan je od učesnika humanitarne akcije za prikupljanje knjiga za decu u srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Ideja o humanitarnoj akciji sakupljanja knjiga potekla je od izdavača Božićnog Salona knjiga, koji se održava u holu Doma sindikata do 15. januara.

Ovu akciju podržao je i kolega naše kuće, Branko Stanković, nagrađivan nekoliko puta za svoja humanitarna dela.

Humanitarna akcija se sastoji u prikupljanju knjiga koje će biti podeljene deci u enklavama na Kosovu i Metohiji, ali i deci teškog materijalnog stanja širom Srbije.

Beletristika, enciklopedije, udžbenici ali i školski pribor biće poklonjeni najugroženijima.

Posetioci Salona knjiga su se odazvali ovom humanom gestu, pa često daruju i nove knjige, a interesuju se i za materijalnu pomoć.

Branko ističe da ga na humana dela podstiču tuga i patnja dece i dobrih ljudi, na koje ne može da ostane imun.

Po njegovim rečima cilj ove akcije je pomoć upućena na pravu adresu i u prave ruke.

U saradnji sa raznim domaćim humanitarnim organizacijama znaće se tačno ko dobija pomoć, da ne bi došlo do zloupotrebe.

Plemenitošću ljudi podignuta je kuća braći Dejanu i Svetozaru Nikiću sa Kosova i Metohije, Marini i Milošu Barlou kod Knića.

Milija i Milica su dobili grejanje, novu stolariju i fasadu, a zaslugom dobrotvora 40 dece je boravilo u Grčkoj, obišlo Hilandar i Svetu goru.

Branko Stanković ne pominje mnogobrojne nagrade koje su mu dodeljene, što je široj javnosti manje poznato, a poslednje dve je dobio, čak, u istom danu.

Ministarstvo za rad i socijalna pitanja mu je dodelilo "Zlatnu plaketu" za humanost i izuzetne rezultate, a udruženje građana "Sunce", iz Kragujevca, plaketu za humanost, razumevanje među ljudima i dugogodišnji rad na unapređivanju solidarnosti.

Zadovoljstvo, drugačiji, bolji život i osmeh na licima unesrećenih ljudi, za Branka je prava nagrada.

Zainteresovani građani mogu doći u Dom sindikata i doneti knjige, čime će podržati plemenit cilj i humanost na delu.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво