Direktor RGZ-a: Neobičan štrajk i lažni zahtevi

Od ovog ponedeljka obezbeđen je minimum procesa rada u katastru, što znači da najmanje 30 odsto zaposlenih mora da radi. Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković kaže da su gužve samo u 27. marta i u Zemunu. Podnete su krivične prijave protiv organizatora štrajka jer nisu definisali šta je cilj, rekao je Drašković.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković kaže da su gužve samo na dve lokacije katastra, u Zemunu i u Ulici 27. marta.

"U ostalim katastrima se radi normalno, kao i sve vreme štrajka", rekao je Drašković, koji očekuje da će do kraja nedelje početi redovni režim rada.

Prijavljeno je da štrajkuje 105 ljudi, dok u Republičkom geodetskom zavodu radi 3.000 ljudi. To je manje od broja ljudi koji su na bolovanju, rekao je Drašković.

Ocenio je da je u pitanju specifičan i neobičan štrajk, "koji u savremenoj istoriji nije poznat". Naveo je i da su građani zbunjeni i da trpe, kao i privreda Srbije.

Štrajk još nije prekinut jer, kaže, zahtevi koji su bili skriveni nikada nisu obznanjeni. "Svi zahtevi koje su napisali su ispunjeni pre dve nedelje. Pošto smo rekli da su zahtevi lažni, sve što objavljuju je lažno", rekao je Drašković.

Naveo je da su podneli krivične prijave protiv organizatora štrajka jer nisu definisali šta je cilj. "Nije socijalne prirode i razlozi nisu radnička prava ili bilo kakva solidarnost", rekao je Drašković.

Ističe da će problem "proći tokom ove nedelje" i da građani više neće biti u situaciji da ih neko sprečava da ostvare svoja prava.

Problem je sada nastao i zbog toga što nije bio definisan minimum procesa rada.

"Neverovatno je da ovakva institucija, koja je važna i za odbranu zemlje, nema definisan minimum procesa rada. Postojala je zakonska rupa u kojoj je moglo da se desi to što se i desilo", istakao je Drašković.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 17. apr 2019, 13:13) - Огњен [neregistrovani]

Шта је са старим предметима?

Предмети које вам је доделило министарство.На њима се ништа не ради.Ја стан који сам добио од државе не могу да укњижим на своје име ево већ 19 година.Таксе су наплаћене а решења нема.Ко је одговоран за то?Да ли неко сноси последице за ово што се ради грађанима?

(sreda, 17. apr 2019, 12:49) - безимени [neregistrovani]

Друга страна

Зашто нисте позвали и другу страну, тј неког од предтавника штрајкачког одбора. Да се чује и њихов глас.