SBB povredio prava RTS-a

Privredni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je utvrdio da je SBB povredio prava RTS-a neovlašćenim reemitovanjem i saopštavanjem javnosti programa RTS-a na svojoj OTT platformi EON. Istom presudom, Privredni sud zabranio je SBB-u dalje vršenje ove povrede pod pretnjom novčanog kažnjavanja.

Obrazloženjem je potvrđeno da operator mreža za distribuciju medijskih sadržaja ne može neovlašćeno da preuzima programe javnog medijskog servisa, bez saglasnosti javnog servisa i bez ugovorom utvrđenih uslova takve distribucije.

Ugovor koji je ranije postojao između RTS-a i SBB-a, istekao je krajem februara 2018. godine, bez spremnosti SBB-a da zaključi novi, a da pri tome, ni taj, prethodni ugovor, nije obuhvatao OTT, već isključivo i jedino simultano, odnosno istovremeno reemitovanje.

U istom postupku, Privredni sud u Beogradu odbio je protivtužbeni zahtev SBB-a, kojom je ova kompanija tražila da joj se prizna pravo da bez saglasnosti RTS-a, distribuiraju RTS-ove kanale preko interneta.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 05. apr 2019, 07:23) - anonymous [neregistrovani]

Kakav munjevit rad sudstva.

Ovo je za svaku pohvalu. Ovako brzo sudjenje i presuda se retko vidja u ovoj nesretnoj zemlji. daje mi snagu i volju da sto pre odem odavde. I ceo moj razred u skoli masta samo o tome. Ostace ona prava Srbija ovde. Uspeli su.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">