Junajted grupa nikada nije pregovarala sa RTS-om

Junajted grupa navodi da je bilo pregovora oko otkupa prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacija za EP 2020, što nije tačno.

Jadranka Drinić, direktorka Dajrekt medije, nikada nije ponudila generalnom direktoru Draganu Bujoševiću da RTS kupi prava emitovanja utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Da takva ponuda postoji bila bi u arhivama i Dajrekt medije i RTS-a, zato što se takve ponude uvek daju u pisanom obliku.

Jadranka Drinić je jedino rekla generalnom direktoru RTS-a da će učiniti sve što može da upravo RTS kupi prava prenosa utakmica Evropskog prvenstva. To svakako nije ponuda, nego dobra namera, odnosno želja.

Tvrdnje Junajted grupe

Kompanija Junajted medija ustvrdila je u današnjem saopštenju da se nakon otkupa prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije prvo sa ponudom obratila direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću, za otkup prava i utakmica kvalifikacija i Lige nacija, ali da Dragan Bujošević, na sastanku sa direktorkom te kompanije, navodno za to nije pokazao interesovanje.

Ponudu je odbila i Manja Grčić, tada direktorka Prve i O2, sa obrazloženjem da ima premalo utakmica za ponuđenu cenu i da im nije isplativo. Ispred Pinka je predlog Junajted grupe odbio Željko Mitrović, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da Junajted grupa više neće ponavljati ponudu za prenos utakmica, kako kažu, "komercijalnoj televiziji" Radio-televiziji Srbije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 27. mar 2019, 21:31) - Национални спорт [neregistrovani]

Ма, какав фудбал

Бољи би било да откупите права за пренос кошаркашке Супер лиге и за припремне утакмице репрезентације Србије у кошарци. Зна се, ипак, шта је национални спорт у Србији. А могли би да размислите и о преузимању права преноса Регионалне лиге у ватерполу.