Vatrogasci u Kraljevu kao familija

Po svim merilima, posao vatrogasca spada među najplemenitija, ali i najteža zanimanja. Opasnosti koje donosi ta profesija, svakodnevni napor i stres, ubrajaju ga u jedno od najtežih zanimanja. U Vatrogasno-spasilačkim brigadama uspevaju da se izbore sa svim poteškoćama.

Ekipa RTS-a u Kraljevu uverila se da reaguju i noću za manje od 60 sekundi. Ispred samog ulaza u zgradu vozilo pod rotacijom. Za manje od minut svi su na nogama, spuštaju se niz šipku i kreću. Ponoć je daleko, a ovo je već treći alarm za uzbunu.

"Noć je uvek teška, da li ima intervencije ili ne - noć je noć, ali građani mogu da budu spokojni jer vatrogasci su uvek budni", kaže šef smene vatrogasne brigade Slavko Stašević. 

Vatrogasac Slobodan Kastratović priča da je nekada teško i danju, zavisno od situacije, broja intervencija. 

Posao obavljaju časno i bez straha. Ističu kako je adrenalin prisutan u svakoj intervenciji, ali ih očigledno ne popušta ni u privatnom životu.

"Događalo mi se u školi, odem kod deteta na roditeljski a primer čujem zvono, ustanem kao da idem na intervenciju, skočim, posle ukapiram da sam kod deteta u školi, i tako", kaže Bojan Ristović, vatrogasac "VJ Kraljevo".

Razlika u godinama kod njih se ne primećuje. Nasmejani su, raspoloženi igraju bilijar...

Nenad Đurđević kaže da doživljava ovo kao svoju drugu kuću i porodicu.

Opušteno piju kafu i razgovaraju o svakodnevnim stvarima, sve do trenutka kada se oglasi zvono. Svaki dan, 24 sata. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво