Jelena Đoković: Energija Beograda nas pokreće

Iako uvek dođe na odmor u Srbiju, to vreme iskoristi i za mnoge aktivnosti. Ovaj put da ispred Fondacije, zajedno sa suprugom Novakom Đokovićem, otvori još jedan vrtić u zemlji. Ali ne samo to. Za nekoliko dana organizuje konferenciju "Originalni razgovori". Direktorka Fondacije "Novak Đoković", Jelena Đoković, za RTS je rekla da se ona i suprug uvek trude da sa drugim roditeljima podele znanja koja imaju i pomognu im da iz borbe sa problemima izađu kao pobednici.

Jelena i Novak Đoković juče su, ispred Fondacije "Novak Đoković", otvorili vrtić u mačvanskom Prnjavoru pored Šapca.

U tom mestu živi 4.000 stanovnika, a mališani od tri do šest godina do sada nisu imali vrtić.

"Preko 500 mališana je bilo na listi čekanja, oni su s nama kontaktirali i rekli 'nama treba vrtić i vi ste za nas spas'. Naš tim je već dve godine radio na tome. Raščistili smo papirologiju. I roditelji i meštani su se trudili da olakšaju. Još sam pod utiskom", ispričala je Jelena Đoković gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

Juče je bilo vrlo hladno, ali to nije omelo meštane da dođu i zahvale Novaku.

Fondacija dalje ima plan da svakom detetu obezbedi pristup predškolskim programima.

"Svako drugo dete je izostavljeno, nemaju pristup vrtićima, neki nemaju ni znanja dovoljno o tome koliko je bitno da se deca druže sa drugom decom, da imaju interakciju, da uče. Ti odnosi sa drugom decom su bitni, na međuljudskim odnosima moramo da radimo od malih nogu", istakla je Jelena Đoković.

Vrlo je teško, napominje, da se svoj deci izjednače uslovi.

"Uvek će biti dece koja će imati bolje uslove. Naši programi su besplatni. Novak i ja smo roditelji i trudimo se da ono čemu imamo pristup podelimo sa roditeljima i pomognemo im da iz borbe sa problemima izađu kao pobednici", navodi direktorka Fondacije "Novak Đoković".

O konferenciji "Originalni razgovori" 

U hotelu "Hilton" će 22. februara biti organizovana konferencija "Originalni razgovori". Jelena Đoković ističe da se takva vrsta konferencije organizuje po drugi put.

"Namenjena je mladim ljudima koji se spremaju da izađu na tržište rada, ali i starijima kojima su potrebne veštine da sebe prezentuju. Okupili smo 40 najboljih kompanija koje rade na našim prostorima i oni su poslali svoje HR stručnjake da bi razgovarali sa ljudima koji su došli", navela je Đokovićeva.

Tokom razgovora sa predstavnicima kompanija, učesnici konferencije dobiće direktan fidbek i ući u bazu podataka tih kompanija.

"Ponosna sam na činjenicu što su se neki naši kandidati zaposlili u tim kompanijama. Raduje me činjenica da će jedna od zaposlenih biti počasna gošća koja će govoriti koliko joj je pomoglo učešće na konferenciji", rekla je direktorka Fondacije "Novak Đoković".

Ideja je, kaže, da mladi tokom razgovora sa HR stručnjacima saznaju koliko mogu da doprinesu određenom brendu, a ne samo to kolika je plata.

"U razgovoru sa HR-om dobijate kontakt koji je vrlo važan, povezujete se. Sve je na vama, mi nudimo, ali vi treba da uradite sve ostalo. Imaćemo i panel gde ćemo pričati kako brendirati sebe, koja su očekivanja od tržišta", istakla je Jelena Đoković.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 11:34) - anonymous [neregistrovani]

О емпатији коју добијеш од Бога

Не мораш по сваку цену бити родитељ.Дивна Десанка Максимовић, Патријарх Павле и многи други Велики Људи дивни су примери емпатије коју добијеш од Бога.

(sreda, 13. feb 2019, 16:14) - anonymous [neregistrovani]

@ porez

Druskane uvek tamo gde Nole zaradi te pare oni mu to kazu Bruto pa mu od toga uzme Drzava gde je taj novac zaradio uzme porez pa tek onda daju ono sto ostane. Gde ce on te pare da potrosi to je njegova volja a on Bogu hvala trosi u Srbiju dosta a za humanitarno da ne pricamo zato nemoj pises ono sto ne razumes. Hvala nasem Noletu sto Srbiju nikad nije zaboravio.

(sreda, 13. feb 2019, 14:47) - anonymous [neregistrovani]

Porez

Divno da i porez od koga živi Srbija uredno plaćate. Hvala i dobro nam došli!

(sreda, 13. feb 2019, 14:46) - Hajduk Stanko [neregistrovani]

Fondacija Đoković

Nole,ti si naš ponos!
Ostani takav, ući ćeš u večnost!
Puno sreće!

(sreda, 13. feb 2019, 12:51) - Prof. [neregistrovani]

Sta reci nego...

... kakvi plemeniti ljudi! Ponosan sam sto sam Srbin kad vidim ove ljude!

(sreda, 13. feb 2019, 12:16) - Aspalathos [neregistrovani]

dragi Đokovići

Dragi naši Jelena i Nole, hvala vam što nikad ne zaboravljate svoju Srbiju naročito kad ste na odmoru !

(sreda, 13. feb 2019, 11:33) - Zoran [neregistrovani]

Nole

Kralj.