Sa drugim delom januarske plate novo uvećanje za beogradske vaspitačice

Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak najavio je da će zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom plate dobiti i dodatno uvećanje od šest odsto.

Plate vaspitačica iznose od 30.000 do 60.000 dinara. Krajem prošle godine sindikati su tražili povećanje od 15 odsto, a u republičkom budžetu predviđeno je povećanje od sedam odsto.

Sekretar grada Beograda Slavko Gak je rekao da će na republičko uvećanje grad dodati još šest odsto. To će se osetiti na drugom delu plate.

"Sa drugim delom januarske plate dobiće uvećanje. Mislimo da je to dobar model, oni kvalitetno rade, to je jedan od najodgovornijih poslova. Na ovaj način ih nagrađujemo jer imamo mogućnosti za to, imamo istorijski, razvojni budžet grada", rekao je Gak gostujući u Dnevniku RTS-a.

Najavljuje i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji će doneti dodatne benefite za zaposlene u predškolskim ustanovama. Tim ugovorom predviđena je i solidarna pomoć zaposlenima od oko 20.000 dinara, koja će biti uplaćena do juna.

Dobre vesti i za nastavnike u produženom boravku. Njihova dnevnica će sa sadašnja 833 dinara porasti na 1.666 dinara od drugog polugodišta.

Iako su kapaciteti u vrtićima povećani, ima još zaposlenih roditelja za čiju decu nema mesta u predškolskim ustanovama. Gak najavljuje da će se nastaviti saradnja sa privatnim ustanovama, ali i sa Sekretarijatom za investicije kako bi se ti kapaciteti proširili.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 31. jan 2019, 13:59) - Kele [neregistrovani]

Prate

Sta se desava sa tehnickim osobljem u vrticima zasto se i njima ne povecava plata. Posla imaju preko glave a niko ih ne spominje sramota.

(četvrtak, 31. jan 2019, 11:51) - Vaspitacica Bg [neregistrovani]

Beograd

Vaspitacice dodji u Bg i radi vaspitno obrazovni rad sa 32 prisutne dece na licu mesta pa onda kođentarisi vecu platu. Nas rad i uslovi rada se ne mogu porediti.

(sreda, 30. jan 2019, 16:10) - anonymous [neregistrovani]

Nije tačno

U provinciji je sve skuplje. Živim u varošici, gde ima samo privatnih radnji. u Beogradu akcije, popusti, ...

(sreda, 30. jan 2019, 14:39) - anonymous [neregistrovani]

Baš svašta

Ako je skupo idi u provinciju sve dele dzabe.

(sreda, 30. jan 2019, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

svasta

Zivot u glavnom gradu je mnogo skuplji nego u unutrasnosti...samim tim i vece plate,nikako da shvatite,i stalno se bunite.

(sreda, 30. jan 2019, 11:25) - Vaspitacica [neregistrovani]

Plata

Sta je sa ostalim gradovima,ne postoje samo vaspitacice u Bg-u???
Vaspitacice u provinciji su i do sada imale manje plate neko vaspitacice u Bg-u!

(sreda, 30. jan 2019, 10:37) - Bobo [neregistrovani]

Ne nismo isti....

Jos jedan dokaz diskriminacije i podele u gradskoj kasi.Znaci po njegovim izjavama radnici u predskolskim ustanovama su ljudi drugog reda tj.nekima 41800.00 din.pomoci.(GSP,pijace,zelenilo...)a vrticima 20000.00.
Po izjavama ovog gospodina Gaka oni koji nam cuvaju decu i neguju preko 10 sati vama ako ima ima ako ne videcemo.
Jedeno su pogodili da vaspitaci imaju platu od 30000.00 do 60000.00 din.a sta je sa tehnickim osobljem koji su na minimalcu i njih retko kaci neko povecanje plate.
Spremacica u vrticu je isto tako bitna kao i vaspitac jer ona brine o higijeni prostorija i drugim stvarima gde borave nasa deca.