Jak mraz otežava saobraćaj, so bez pravog efekta

Mraz otežava prohodnost saobraćaja i čišćenje puteva u Srbiji. Auto-moto savez Srbije saopštava da bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, pa na mnogobrojnim deonicama ima leda na putu.

Vozačima se savetuje da, uz više strpljenja, u rezervoarima svojih automobila uvek imaju dovoljnu količinu goriva.

U čačanskom kraju, Užicu i Požegi čiste se putevi. Prohodno je, ali je potreban oprez zbog vlažnih kolovoza i raskvašenog snega. U ivanjičkom kraju ima najviše snega, u višim predelima i preko pola metra.

Reporter RTS-a javlja da je na severu zemlje bilo malo snega poslednja 24 sata, a put od Subotice do Horgoša je čist i gotovo suv. Za 12 sati iz zemlje je na ovom graničnom prelazu izašlo 12.000 putnika, a više putnika očekuje se za vikend, tako da se preporučuju alternativni granični prelazi.

Za prva tri dana 2019. godine, više od 100 migranata je sprečeno u nameri da ilegalno uđe u Mađarsku.

U Srbiji će danas biti hladno, umereno do potpuno oblačno, uz provejavanje slabog snega, uglavnom na severu, zapadu i jugozapadu, uz manje povećanje visine sneznog pokrivača.

Najniža temperatura biće od minus devet do minus tri stepena, a najviša od minus četiri do dva stepene.

Prema prgonozi za narednih sedam dana, u Srbiji se do utorka očekuje hladno vreme. U jutarnjim satima mraz će biti slab i umeren, a početkom sledeće nedelje jak.

Do ponedeljka biće povremeno sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u planinskim predelima očekuju se snežni nanosi i povremena vejavica.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 04. jan 2019, 10:21) - anonymous [neregistrovani]

Re: Zuma

Od vremena se već 18 godina pravi atrakcija da bi se pažnja javnosti skrenula sa toga šta nam radi vlast.Nisi primetio da danas svi misle da je 30 stepeni "tropska vrućina" koja "ne može da se preživi bez klima uređaja" i koja je "glavni krivac za svu životnu nesreću"?Letnje temperature vlasti više nisu dovoljne, treba zamajavati narod i zimi.Na proleće nam dolaze i kiše, pa će to biti nova atrakcija.Onda im ostaje samo da smisle nešto za jesen koja je postala ubedljivo najnezgodniji period za vlast.Niti je dovoljno toplo, niti je dovoljno hladno, a u poslednje vreme nema ni dovoljno kiše.Moraće da nam zagade vazduh da bi mogli dalje da nas uništavaju i pljačkaju.

(petak, 04. jan 2019, 09:00) - Dragan [neregistrovani]

Zuma

Zasto se pravi tolika atrakcija od snega u januaru?