Nada u bolji život uz pomoć dobrih ljudi

Šesnaestogodišnjeg Jovana Nikolića iz sokobanjskog sela Vrmdže gledaoci RTS-a upoznali su pre dva i po meseca, kada je emitovan prilog o tome kako živi sam u trošnoj kući, bez struje i vode. Mnogi su poželeli da mu pomognu. Jovan tako od danas živi u novoj kući u svom selu, koju mu je zajedno sa isplaćenim dugom za struju donirao poznati političar koji je insistirao da se njegovo ime ne pominje.

"Muka te natera, gde ćeš kad nemaš gde?", tako Jovan priča o svom životu u staroj kući. Zbog nove je, kaže, srećan jer je, zahvaljujući dobrim ljudima, uspeo da ostane u svom selu.

"Imam sad i bolje uslove, unutra imam struju, vodu, društvo. Kad nešto slavim sad, imam gde da ih uvedem", napominje Jovan.

Posle priče o Jovanovom životu, mnogo ljudi je poželelo da mu pomogne.

"Čak se javio i jedan donator iz Australije, imali smo donatore i iz Francuske i iz Engleske, mnogi donatori su iz naše zemlje. Pored glavnog donatora, bilo je i dosta njih koji su se javljali", ističe Vladimir Pavlović iz Centra za socijalni rad u Sokobanji.

Zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović nada se da će, sada kada je kuća završena, Jovan imati čemu da se raduje i da će imati bolji život.

Novoj kući raduje se sa sestrom koja se posle smrti oca udala i živi u okolini Aleksinca. Oboje kažu da su se, posle svega što im se desilo, zbližili.

"Sad sam baš srećna zbog njega, što ima ovo ovako srećno, lepo", kaže Jovana.

Jovan i dalje uživa sa životinjama kojih je sada u štali mnogo više, pomaže ljudima u selu, i obećava da će nastaviti školovanje. "Ako mora... Sve što se mora nije teško!"

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 17. dec 2018, 23:17) - anonymous [neregistrovani]

Srbija

Stranke redovno dobijaju sve pare iz budžeta, tajkuni duguju milijarde, izvršioci otimaju ni krivim ni dužnim, a deca zavise od donatora i niti mogu da žive normalno, niti da se školuju i nadaju nečem u životu. Kako da me ne bude sramota što živim u Srbiji?