Južna Koreja pomaže razvoj digitalnog obrazovanja u Srbiji

Stručnjaci Korejskog instituta za obrazovanje i informacione usluge (KERIS), boraviće naredna dva dana u Beogradu gde će sa delegacijom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razgovarati o jačanju institucionalnih kapaciteta za razvoj digitalnog obrazovanja u Srbiji.

Delegacija Ministarstva prosvete, koju će predvoditi državni sekretar Ana Langović Milićević, razgovaraće sa južnokorejskim kolegama i o instrumentima obrazovne politike koji osiguravaju viši stepen razvoja digitalnih kompetencija učenika i nastavnika.

Biće reči i o jačanju elektronske zrelosti obrazovnih ustanova, nastavi informatike, indikatorima za praćenje i izveštavanje uspešne integracije informaciono-komunikacionih tehnologija u sistem obrazovanja i otvorenim obrazovnim resursima.

KERIS delegacija će se tokom boravka sastati i sa predstavnicima nevladine organizacije Centar za obrazovne tehnologije Zapadni Balkan i posetiti Osnovnu školu "Despot Stefan Lazarević" i Filološku gimnaziju u Beogradu.

KERIS predstavlja jedan od najboljih modela organizaciono i kadrovski uobličene nacionalne agencije u svetu koja uspešno odgovara na izazove brzog razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija i fundamentalnih promena u sistemu obrazovanja do kojih one dovode.

broj komentara 0 pošalji komentar