RTS: Greška, a ne falsifikat

Kolegijum RTS-a objašnjava kako se "stop kadar" predsednika Srbije Aleksandra Vučića našao u prenosu ceremonije iz Pariza.

U nedelju, 11. 11. 2018. godine, RTS je emitovao specijalnu emisiju posvećenu stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata.

Tokom emisije direktan prenos ceremonije iz Pariza bio je kombinovan sa razgovorom sa gostima u studiju, javljanjem specijalnog izveštača RTS-a iz Pariza i izveštajem o aktivnostima predsednika Srbije na ovom skupu, pre svega o njegovom susretu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

U 11.52, francuska televizija, čiji je signal preko Evrovizije preuzimao RTS, dala je tokom govora predsednika Francuske Makrona kadar dela tribine na kojoj je sedeo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Urednik prenosa uradio je takozvani "stop kadar" sa namerom da ga kasnije kao aplikaciju koristi u narednim informativnim emisijama.

Tokom specijalne emisije, lošom procenom dežurnog urednika, isti taj "stop kadar" korišćen je dva puta u trajanju po tri sekunde na način koji odudara od standarda RTS-a.

Kolegijum RTS-a se izvinjava zbog ovog profesionalnog propusta koji će biti sankcionisan, ali ujedno odlučno odbacuje sve zlurade komentare o pokušajima falsifikovanja ovog događaja.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 14. nov 2018, 07:50) - anonymousfg [neregistrovani]

Istovremeno

A vi ste istovremeno gledali i RTS, i slovenačku, i austrijsku, i još neku televiziju!?

(utorak, 13. nov 2018, 23:41) - Duško [neregistrovani]

Greška?

Može centrala jednom da pogreši...

(utorak, 13. nov 2018, 22:54) - anonymous [neregistrovani]

Profesionalno

Profesionalno, ali sta god da uradite, ni 12 vekova nije dovoljno da Vas ostali stignu. Živi bili

(utorak, 13. nov 2018, 21:50) - zadovoljna gledateljka RTS.a [neregistrovani]

bez obaziranja na one koji vam zavide

jedini ste u regionu koji se bavite cistim i profesionalnim novinarstvom, imate sjajne novinare i novinarke, urednike i urednice, prava ste srpska televizija koja pokriva sve krajeve nase zemlje, niste zlonamerni, zato opusteno, bez brige, ta mala gomila "gradjana" bi sve dala da moze da vas privoli za sebe, ali, vasa odgovornost je na najvisem nivou. zato sto manje "gradjana i gradjanki" a sto vise naroda u vasem fokusu.

(utorak, 13. nov 2018, 20:21) - anonymous [neregistrovani]

Ej bre

Sta se bre I zbog cega izvinjavate.Greska pa sta.Sta cete da sankcionisete I koga.Nemojte da se pravdate bilo kome. Sto nije Pink prenosio Vek pobednika. Samo opusteno RTS.

(utorak, 13. nov 2018, 19:51) - milan [neregistrovani]

Greška

Kadar,o kome govorite, prikazale su mnoge TV kuće pa nije
čudno da se je pojavio i na vašoj televiziji. Neke televizije,
kao Slovenačka, Austrijska ..iste te kadre su ponovile i više
puta. Vaša televizija je profesionalna i oko toga se ne bi
trebalo toliko rapravljati.