Tamara Vučić u Pekingu sa Sijevom suprugom

Supruga predsednika Kine Si Đinpinga, Peng Lijuan, primila je u Pekingu suprugu predsednika Srbije Tamaru Vučić, sa kojom je razgovarala o saradnji dveju zemalja u oblasti kulture i humanitarnog rada.

Tamara Vučić i Peng Lijuan su se dogovorile da, posle otvaranja kulturnog centra Narodne Republike Kine u Beogradu, dve zemlje organizuju Dane kineske kulture na teritoriji Srbije, od Subotice i Novog Sada, do Niša, Leskovca i Vranja.

Tokom razgovora je konstatovana veoma bliska saradnja Kine i Srbije u svim najvažnijim sferama društvenog života, kao i blisko prijateljstvo dva predsednika, Vučića i Sija.

Pengova je tokom sastanka sa suprugom predsednika Srbije pozvala na značajniji i dugoročniji razvoj srpsko-kineskih odnosa.

Supruga predsednika Kine se tokom susreta prisetila posete Srbiji 2016. godine i visoko ocenila odnose Kine i Srbije, kao i duboko prijateljstvo dva narod, prenosi kineska agencija Sinhua.

Izrazivši poštovanje prema humanitanom radu Tamare Vučić, Pengova je istakla da Kina pridaje veliki značaj rešavanju problema sa kojima se suočavaju žene i deca.

Pengova, koja je specijalni izaslanik UNESKO-a za unapređenje obrazovanja devojčica i žena, izrazila je spremnost da sa Srbijom podeli iskustvo Kine u toj oblasti i za zajednički rad na unapređenju tog pitanja na međunarodnom planu.

Tamara Vučić je istakla je da srpski narod ceni kinesku pomoć i podršku, kao i vrednosti srpsko-kineskog prijateljstva, prenela je Sinhua.

"Srbija ostaje čvrsto privržena razvijanju odnosa sa Kinom i želi da bude njen istinski prijatelj", rekla je Vučićeva, i zamolila Pengovu da predsedniku Siju prenese pozdrave predsednika Vučića, citira kineska nacionalna agencija.

broj komentara 0 pošalji komentar