Programski savet RTS-a o Radio Beogradu

Programski savet RTS-a je, na sednici posvećenoj analizi radijske ponude Javne medijske ustanove u okviru nacionalnog radiodifuznog sistema, dao visoku ocenu kvalitetu, brzini, verodostojnosti i stilsko-izražajnoj raznovrsnosti programa koji emituje Radio Beograd.

Na osnovu uvodnih izlaganja prof. dr Milivoja Pavlovića, predsednika Saveta i Milana Nedića, direktora Radio Beograda, članovi Saveta zaključili su da četiri programa ovog radija - Prvi, Drugi, Treći i Beograd 202, neguju stabilne kriterijume uređivačke politike i da svakodnevno s milionskim auditorijumom ostvaruju komunikaciju ranije nepoznatih vrednosti.

"Radio Beograd uzrastao je do nivoa prvorazredne nacionalne, kulturne i medijske ustanove čiji su specijalizovani, dobro formatirani programi mera kultivisanog ukusa i postojano stanište ugodnih tonova najrazličitijeg profila", zaključeno je na sednici Saveta.

Članovi Saveta informisani su o naporima da se ojačaju tehnološki kapaciteti Radio Beograda i poboljša kvalitet signala ove radio-stanice u onim delovima Republike gde on još nije sasvim zadovoljavajući, kao i o potezima kojima će se formiranjem zajedničke redakcije na nivou RTS-a, još kvalitetnije ići u susret informativnim i kulturnim potrebama pripadnika nacionalnih manjina: osim priloga na romskom jeziku, koji se godinama svakodnevno emituju na Prvom programu Radio Beograda, uskoro će sličan program moći da se čuje i na albanskom, bugarskom i rumunskom jeziku.

Pored članova Saveta, u raspravi su učestvovali i glavni urednici programskih celina u Radio Beogradu - Srđan Bošković, Radoman Kanjevac, Milica Kuburović i Predrag Šarčević.

Radio Beograd je najstarija radio-stanica u ovom delu Evrope i oglasio se prvi put 1. oktobra 1924. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar