SSSS: Izmene Zakona o PIO da važe za sve radnike

Savez samostalnih sindikata Srbije smatra da je nedopustivo da se samo radnicima sa beneficiranim radnim stažom ukinu kazneni poeni za prevremeno penzionisanje i zahteva od vlasti isti tretman za sve zaposlene u Srbiji.

Mi nemamo ništa protiv da se "penali" ukinu za vatrogasce, policiju, vojsku, rudare i druge sa benificiranim stažom, ali insistiramo da izmene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju važe za sve radnike, naveo je SSSS u saopštenju.

Savez sindikata ističe da, iako još nije zvanično dobio takav predlog od Ministarstva rada, već je za najavu ministra Zorana Đorđevića saznao iz medija, sigurno neće podržati te izmene i boriće se protiv bilo kakve diskriminacije radnika u Srbiji.

Savez sindikata kaže da je od samog početka insistirao da se taj deo zakona mora promeniti i da važi za sve zaposlene u Srbiji.

"Tako smo pre više od godinu dana uputili zvaničnu inicijativu za izmenu tog zakona, što je podržao i ministar Đorđević, najavivši 1. maja ove godine da 'očekuje da će kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine biti ukinuti već ove godine'", naveo je SSSS.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">