Uspeh sa studija preneo u lekarsku ordinaciju

Uspešnost jednog fakulteta i univerziteta meri se i po uspešnosti njihovih studenata, kao i po tome koliko brzo se zaposle i na kojim poslovima rade. Jedan od njih je doktor Danilo Jeremić.

Nekoliko generacija studenata Danila pamte kao studentskog lidera – predsednika Studentske konferencije univerziteta Srbije.

"U tih nekoliko godina bili smo ravnopravan učesnik mnogih TEMPUS i evropskih projekata, gde smo radili nacrte zakona i nove zakone o visokom obrazovanju i Zakon o studentskom organizovanju koji ove godine treba da uđe u skupštinsku proceduru", rekao je dr Danilo Jeremić.

Kaže da mu je Univerzitet u Beogradu pružio kvalitetno obrazovanje.

"Ja dolazim iz biomedicinske grupacije gde je možda ta praktična nastava značajnija nego usmena prezentacija. I mislim da je i u ovom trenutku Univerzitet u Beogradu brend broj jedan i u Srbiji i u regionu što se tiče nauke i obrazovanja", kaže Jeremić.

Zaposlen je kao lekar na specijalizaciji na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica i privodi kraju doktorske studije.

"Naravno tu je i nezaobilazni faktor odnosno želja da se ode za inostranstvo, da se doradi neka dospecijlizacija. I naravno da se ostane ovde, da se bude sa svojim kolegama i timom sa kojim se sve ove godine sticalo sve ovo znanje.

A Danilo je trenutno i u još jednom timu. Predsednik je Izvršnog odbora lekarske komore Beograda.

broj komentara 0 pošalji komentar