Nagrade najboljim maturantima Srbije i RS, prijem u Belom dvoru

Tradicionalnim prijemom za više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i RS na Belom dvoru uručena su priznanja đacima generacije. Svečanosti su prisustvovali i ministri prosvete Srbije RS Mladen Šarčević i Dane Malešević.

Princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina bili su domaćini maturantima sedamnaestu godinu za redom.

Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj izabrala je đaka generacije među maturantima, kome je Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za kulturu i obrazovanje uručila pohvalnicu i prigodan poklon kao priznanje za ostvarene izuzetne rezultate u školovanju.  

"Svim maturantima čestitam na uspehu i želim da nastavite da budete najbolji. Vi treba da budete ponosni na znanja koja ste stekli, a mi smo ponosni na vas i vaša dostignuća. Nastavite da vredno radite i učite čitavog života. Vi ste naša budućnost, a naša budućnost je svetla", poručio je maturantima domaćin prijema. 

Aleksandar Karađorđević zahvalio je na velikoj pomoći partnerima na ovom projektu - kompanijama NCR i Link grupa, a pomoć u organizaciji događaja pružili su i saobraćajna policija i Vojnomedicinska akademija, kompanija "Koka-kola", hor Irida iz Sremske Mitrovice, volonteri udruženja "Kraljevina Srbija" i studenti FON-a. 

Svečanosti su prisustvovali i ministri prosvete Srbije RS Mladen Šarčević i Dane Malešević, direktori kompanija koje su pomogle organizaciju prijema, strani gosti, javne ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke, a najbolje maturante obradovala je vest da će kompanija Link grupa podeliti 25 stipendija za njihovu prestižnu ITAkademiju. 

Rok za prijavu je 15. jul. Imena dobitnika stipendija biće objavljena 1. avgusta, a stipendije će im biti uručene na svečanosti na Belom dvoru u septembru.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">