Premijerka Brnabić čestitala 65 godina rada Dojče veleu

U Bonu je danas počeo 11. Globalni medijski forum "Dojče vele", a među zvaničnicima koji su uputili čestitku nemačkom javnom servisu povodom 65 godina rada je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsednica Vlade istakla je da veoma poštuje multikulturalnost koju zagovara ta stanica, a što se, kako je navela, najbolje uočava u izboru tema kao i kroz brojne jezike koji imaju zvanično mesto u njegovom servisu, među kojima je i srpski.

"Podsećam da Srbija i Nemačka imaju dugu tradiciju ekonomskih i kulturnih veza, a naši politički odnosi stalno napreduju. Smatram da i rad vašeg servisa doprinosi takvoj saradnji i da je spona naroda Srbije i Nemačke", kaže se u čestitki koja je objavljena na Tviter nalogu servisa Dojče velea na srpskom jeziku.

Čestitke Dojče veleu uputili su i nemačka kancelarka Angela Merkel, evropski zvaničnici Frederika Mogerini, Žan Klod Junker, predsednik Francuske Emanuel Makron i mnogi drugi, što su učesnici foruma imali prilike da vide u kratkom filmu prikazanom na početku skupa.

Forum je okupio 2.300 učesnika iz 120 zemalja, a među više stotine predstavnika medija je i Tanjug.

Tema ovogodišnjeg foruma su "Globalne nejednakosti", a mnogobrojni međunarodni eksperti govoriće tokom trodnevne konferencije o politici, ulozi medija, održivom razvoju, digitalizaciji, ekonomiji i drugim temama.

broj komentara 0 pošalji komentar