Nišlije pobednici hakatona "Kodiraj državu"

Tročlana ekipa studenata iz Niša pobedila je na prvom državnom hakatonu, programerskom maratonu "Kodiraj državu", čiji je zadatak bilo pronalaženje rešenja za unapređenje sajta E-uprava.

Prema oceni žirija koji je vrednovao funkcionalnost, dizajn i inovativnost prilikom redizajniranja sajta E-uprava mogu se primeniti ideje i neka od rešenja svakog od četiri tima koji su se takmičili.

Ipak, najbolja je tročlana ekipa studenata iz Niša, koji su dobili vaučer vredan 2.000 dolara za kupovinu tehnike.

Član pobedničkog tima Mihajlo Milosavljević kaže da je nespavanje bilo najveći problem, da je bilo vrlo naporno, ali da su dosta toga naučili.

Zoran Mišić, zamenik direktora Kancelarije za IT i E-upravu, navodi  da je svaki tim imao primenjivo rešenje, dodajući da će Kancelarija ostati u kontaktu sa takmičarima.

Programerski maraton, održan u Beogradu i Nišu, trajao je 48 sati, a zadatak mladih informatičara bio je da pronađu rešenja za unapređenje korisničkog portala E-uprava preko kojeg građani najčešće zakazuju termine za dobijanje ličnih dokumenata, a koji 10 godina nije inoviran.

Hakaton je organizovala Kancelarija za informacione tehnologije i e- upravu u saradnji sa kabinetom predsednice Vlade Srbije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 28. maj 2018, 06:23) - Алекса [neregistrovani]

Браво

драго ми је што смо бар за нешто сами способни, тј, нисмо морали за рукав да вучемо стране инвеститоре.
Само ми жао што омладину изнурују, 48 сати без сна...можда непотребно?

div id="adoceanrsvdcfhklggd">